lysyadin Napisano 4 Kwietnia 2016 Napisano 4 Kwietnia 2016 Witam, Mam rowerek od roku, Giant talon 1 27,5 ltd 2015, jako, że nie ma tam pełnej grupy (kaseta alivio, tylna przerzutka xt, korba deore, przerzutka przód slx na manetkach deore 3x10) a przejechałem tylko 1000 km mam do was kilka pytań... Czy jest możliwość, żebym po 1k km zajechał kasetę? Po cięższej wyprawie również w błocie i dość sporymi wzniesieniami ( nie więcej niż 50 km jednorazowo w terenie )łańcuch zawsze zdejmowany, szejkowany w benzynie i oliwiony, cały rower, zwłaszcza napęd czyszczony środkiem do czyszczenia silniów Akra, następnie wymywany płynem do naczyń albo szamponem samochodowym, wycierany do sucha, na błysk dawał oznaki zużycia? Niedawno odebrałem rower z serwisu - zwykły przegląd, panowie w serwisie zdziwieni, że rowerek bardzo zadbany, a tu po przejechaniu jakiś 100 km po serwisie właśnie łańcuch zaczyna "strzelać na kasecie - 7, 8 na 9 i10 mniej. Fakt, że najczęściej na nich jeżdżę, z przodu na 2 z tyłu na 7-10, ale napęd wydaje się w stanie idealnym. Nie jestem w stanie określić zużycia na oko, ale nie wydaje się zmęczony... Póki co pytam tylko teoretycznie, dzisiaj jestem cały dzień w pracy, a wczoraj nie wpadłem na pomysł żeby zrobić zdjęcia także uzupełnię je jutro. Co do wyciągnięcia łańcucha, miarka na 0.75 nie wchodzi jeszcze do środka, ale jak się uprę jestem wstanie ją wcisnąć. Dodam tylko, że przy zwykłej jeździe nie przeskakuje, jak wstanę i się rozpędzam w spd łańcuch skacze, nie jestem w stanie wyczuć czy skacze na tej samej zębatce, czy wchodzi wyżej, no ale jednak, a przerzutki są wyregulowane, do pewności pokręciłem trochę baryłką i jest okej.. Pozdrawiam Adrian
alagor96 Napisano 4 Kwietnia 2016 Napisano 4 Kwietnia 2016 Stosujesz spinkę, czy rozkuwasz i skuwasz łańcuch?
lysyadin Napisano 4 Kwietnia 2016 Autor Napisano 4 Kwietnia 2016 Faktycznie nie dodałem. Spinkę mam oczywiście. Jeśli może to coś da ważę trochę > 100 także pewnie łańcuch też to odczuwa
alagor96 Napisano 4 Kwietnia 2016 Napisano 4 Kwietnia 2016 A dobrze zapiąłeś spinkę? Czasem zdarza się, że przy źle dopiętej spince łańcuch blokuje się na jednym ogniwku.
lysyadin Napisano 4 Kwietnia 2016 Autor Napisano 4 Kwietnia 2016 Wszystko możliwe, ale nie zauważyłem jakiejś innej, gorszej pracy na innych zębatkach... Poza tym, pewnie bym to zauważył z racji, że przed wyjazdem czyściłem napęd i smarowałem łańcuch... Bo chyba nie będzie to przez to, że zawsze używałem oleju ceramicznego w wczoraj teflonowego ?
alagor96 Napisano 4 Kwietnia 2016 Napisano 4 Kwietnia 2016 Bo chyba nie będzie to przez to, że zawsze używałem oleju ceramicznego w wczoraj teflonowego ? To raczej nie ma znaczenia.
seraph Napisano 4 Kwietnia 2016 Napisano 4 Kwietnia 2016 Poczekajmy na zdjęcia - wyjmij do tego koło i zrób zdjęcia kasety w osi koła. Na moje oko jednak zębatki jednak poddają się przez zbyt siłową jazdę
lysyadin Napisano 4 Kwietnia 2016 Autor Napisano 4 Kwietnia 2016 No to jeśli zdechła kaseta, tym razem kupię xt może wytrzyma trochę więcej jak 1000 km.. Jazda fakt, chociaż nie mam mega kondycji trasy są zazwyczaj dość wymagające... Jutro zrobię ładne zdjęcia i wszystko będzie wiadomo...
seraph Napisano 4 Kwietnia 2016 Napisano 4 Kwietnia 2016 Kaseta XT nic nie da - wyrzucisz tylko pieniądze, bo poza wagą praktycznie nic się nie zmieni. Łańcuch jest całkiem dobry, ale wygląda na to, że styl jazdy zjadł małe zębatki. Zwykle niestety jest tak, że im słabsza kondycja tym bardziej gniecie się napęd, bo braki wydolności próbuje się nadrobić mięśniami. Wysokie grupy osprzętu nie maja być żywotne tylko lekkie i sztywne, bo nie są na lata tylko do ścigania.
kporys Napisano 4 Kwietnia 2016 Napisano 4 Kwietnia 2016 Zobacz najpierw czy nie masz spinki kierunkowej connexa. Przy odwrotnym założeniu łańcuch skacze po koronkach.
lysyadin Napisano 4 Kwietnia 2016 Autor Napisano 4 Kwietnia 2016 Spinkę mam KMC jak łańcuch, złotą sobie strzeliłem Nie jest kierunkowa. Czyli, co Panowie? Mam jeździć delikatniej ?? Fajnie czasami mieć "moc pod butem" Poza tym, jeśli nawet wymieniałbym kasetę i łańcuch raz na sezon to jeszcze nie ma tragedii.. zawsze jakaś eksploatacja..
seraph Napisano 4 Kwietnia 2016 Napisano 4 Kwietnia 2016 Lżej wcale nie oznacza wolniej - niższe biegi, szybciej kręcić i częściej redukować. Ostanie biegi są do dokręcania na zjazdach przy prędkościach wyższych niż 40 km/h, a nie do regularnej jazdy.
Miki74 Napisano 4 Kwietnia 2016 Napisano 4 Kwietnia 2016 Najlepiej się nauczyć jazdę z kadencją tak 90, początki nie są łatwe. Dobrze mieć licznik z który będzie mierzyć kadencję. Ułatwi zabawę kiedy lecą ostatnie poty, człowiek nie może myśleć a co dopiero liczyć
lysyadin Napisano 4 Kwietnia 2016 Autor Napisano 4 Kwietnia 2016 Nie twierdzę, że wolniej, po prostu o wiele lepiej tak mi się jeździ zwłaszcza na przełożeniu 2 - 7,8,9.. No ale może źle jeżdżę A jeśli łańcuch będzie rozciągnięty, to co następnym razem? dalej x10 czy może coś z shimano ?
seraph Napisano 4 Kwietnia 2016 Napisano 4 Kwietnia 2016 Raczej żaden Shimano nie będzie lepszy niż ten KMC, który jest nawet dość często tutaj polecany. 2 lub nawet 3 KMC rotacyjnie lub Campagnolo. Co do wygody jazdy siłowej to nikt w to nie wątpi - tak się przyzwyczaiłeś i tak jeździsz, ale to nie jest ani zdrowo dla napędu, ani tym bardziej do Twoich kolan. Ścigając się z kimś kto jeździ lżej dorobiłbyś się tylko zakwasów lub kolki - człowiek jest stworzony do biegania i w takim tempie trzeba mniej więcej kręcić jakby się biegło, czyli mniej więcej od 70 na zjazdach do 90 obr/min na podjazdach. Jak uda Ci się wprawić w ten rytm to zobaczysz jak wydolność wzrośnie Niestety na początku nie raz się zasapiesz, ale to tylko najsłabszy element układu musi trenować.
lysyadin Napisano 5 Kwietnia 2016 Autor Napisano 5 Kwietnia 2016 Jak obiecałem, wrzucam zdjęcia kasety, mam nadzieję, że coś dostrzeżecie. To co ja dzisiaj zauważyłem to to, że na 8 zębatce własnie nawet pomału kręcąc korbą (rower był na stojaku) słuchać jakby jeden ząbek przeskakiwał, czy pstrykał. Zdjęcia poniżej, korby również. https://zapodaj.net/69801d3d63de5.jpg.html https://zapodaj.net/e37e0b6256957.jpg.html https://zapodaj.net/c94099741c413.jpg.html https://zapodaj.net/c79a1491dd710.jpg.html https://zapodaj.net/93ab9d631763c.jpg.html https://zapodaj.net/1416c0bb29703.jpg.html Pozdrawiam Adrian
tobo Napisano 5 Kwietnia 2016 Napisano 5 Kwietnia 2016 Jeśli napęd jest wyregulowany, przerzutka i hak proste, kółka przerzutki w stanie dobrym to nawet jeśli kaseta nie wygląda na zmęczona może być problem. Masz 30 biegów, w praktyce efektywnych chyba 15, nie zmienia to faktu że możesz korzystać praktycznie z całego spektrum by zmiekczyc pedalowanie i obciążenia. Kadencja, więcej łańcuchów i rotacja nimi.
lysyadin Napisano 5 Kwietnia 2016 Autor Napisano 5 Kwietnia 2016 Czyli, jeśli mi strzela na 8 zębatce, to nowa zębatka + nowy łańcuch i jedziemy dalej? z tym że tym razem większa kadencja? A tak na oko, w porównaniu z nową kasetą ta faktycznie nosi ślady zmęczenia?
seraph Napisano 5 Kwietnia 2016 Napisano 5 Kwietnia 2016 Widać, że jest nadgryziona, ale wg mnie to nie aż tak żeby skakał używany łańcuch. Gdybyś chciał wymieniać to przynajmniej 4 najmniejsze zębatki, bo nowy łańcuch się może do nich nie przyjąć, ale tak jak napisałem wygląda jakby nie tylko zużycie było przyczyną.
lysyadin Napisano 5 Kwietnia 2016 Autor Napisano 5 Kwietnia 2016 Kolego Seraph, wszystko chodzi ładnie pięknie, przyczyną pewnie jest to ze jade bardzo jak ustaliliśmy siłowo. Innego związku nie widzę.. czasami zdarzy się, że strzeliło coś jadąc pod gorke i zmieniając bieg, ale to rzadkość.. same przerzutki działają bez zastrzeżeń, płynnie, sprawnie i dokładnie.. z resztą, jeśli wykluczyć winę moja niebardzo ma co tam się psuć, a jakiś spektakularnych upadków również nie miałem, jedynie co to jak każdy, czasami nie zdążę się wypiac z spd
alagor96 Napisano 5 Kwietnia 2016 Napisano 5 Kwietnia 2016 Coś mi tu śmierdzi, po 1000 km, to nawet mój hg 40 (zwany zasłużenie gumą od majtek) nie okazywał oznak zużycia. Jazda siłowa jest zła, ale bez przesady, taki dystans to dla wielu z nas nie jest nawet połowa wyprawy, a są i tacy, którzy na dwóch trasach przejadą więcej.
lysyadin Napisano 5 Kwietnia 2016 Autor Napisano 5 Kwietnia 2016 Kolego, ale co ma śmierdziec? Chętnie bym pochwalił się lepszym wynikiem, ale niestety.. tyle zrobiłem.. No chyba, że mi na przeglądzie podmienili[emoji14] A wracając do kadencji.. dzisiaj jechałem na mniejszych przełożeniach ale szybciej machajac i nic nie skakalo.. ani razu nic nie przeskoczylo.. A teraz jedno z laickich pytań.. wcześniej pisaliscie, że robię źle, że jeżdżę np na 2-8 dajmy 20 km/h. To jak mam zmieniać przerzutki? 1--1,2,3 potem 2-3,4,5,6, potem blat czyli 3-6,7,8,9,10 ? Rzadko jeździłem na blacie, po lesie dajmy ale jeśli 2-8 która mi odpowiada jest źle to chyba powyższa konfiguracja jest powiedzmy, że okej?
tobo Napisano 6 Kwietnia 2016 Napisano 6 Kwietnia 2016 Coś mi tu śmierdzi, po 1000 km, to nawet mój hg 40 (zwany zasłużenie gumą od majtek) nie okazywał oznak zużycia. Jeśli nazywany jest zasłużenie gumą do majtek to można powiedzieć że śmierdzi brak oznak zużycia po 1000 km
lysyadin Napisano 7 Kwietnia 2016 Autor Napisano 7 Kwietnia 2016 Panowie, Chyba znalazłem rozwiązanie mojego problemu. Kwestia siłowej jazdy rzecz jasna nie ulega wątpliwości, ale...Dzisiaj czyściłem sobie rowerek po ostatnich jazdach, zdjąłem kasetę i zacząłem kręcić bębenkiem... Dźwięki jakie wydaje to na pewno nie dźwięk łożysk i smaru, a bardziej piachu, brudu i wszechobecnego syfu... Poza tym nawet nowy rower nie "trykał" głośno na bębenku, ale teraz po zdjęciu koła i przyłożeniu do ucha jest jeden wielki szum (luzu brak) a zapadka czy jak ona tam się zwie słychać, że ma problemy z odbiciem... Może to jest kwestia tego, że czasem przeskakują tryby jak mocniej nacisnę pedał na ciężkiej przerzutce? i teraz pytanie... Chciałem się wybrać pierwszy raz na maraton w niedzielę, jaka jest szansa, że serwis naprawi mi to od ręki, albo jaka jest szansa, że jeszcze przejadę maraton mini 25 km nie pchając roweru? Dodam tylko, że bębenek kręci się spoko, nie ma luzów jedynie słychać szum, piasek czy cholera wie co w nim. Nie znam się
Miki74 Napisano 7 Kwietnia 2016 Napisano 7 Kwietnia 2016 http://www.forumrowerowe.org/topic/191670-obrecz-peknieta-obrecz/?do=findComment&comment=1746455
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.