Skocz do zawartości

[Przerzutki] Zmiana manetek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jako że jestem tu nowy to witam wszystkich.
Posiadam taki rower (01)
Z takimi manetkami przerzutek (02)
I teraz chodzi mi o to żeby założyć zamiast tego archaizmu normalne klamkomanetki a najlepiej takie obrotowe. I teraz mam koledzy do was pytanie, czy nie będzie żadnych komplikacji przy przekładce? Chodzi mi tu o długość linki i pancerza od przerzutek; czy to wszystko ma jeden standardowy wymiar czy też są różne długości...

post-195334-0-85700600-1459708102_thumb.jpg

post-195334-0-83458000-1459708119_thumb.jpg

Napisano

Zmień linki i pancerze to roboty dużo nie ma i nie jest drogie, a zawsze będziesz spokojniejszy. Poza tym niemal niemożliwe, abyś starą linkę włożył do nowych manetek.

Napisano

Wiem że stare nie podpasują. Dlatego pytam czy kupując nowe mam zwracać uwagę na długość pancerza; co by nie kupić za długiego albo za krótkiego.

Napisano

Linki są zwykle długości ok. 2 m i docinasz je po zamontowaniu. Pancerze też najczęściej kupujesz z metra i docinasz na odcinki które pasują do Twojego roweru. Do cięcia potrzebujesz mocne i ostre cążki ew można szlifierką. 

Nie zapomnij o końcówkach do pancerzy. I nie pomyl linek i pancerzy przerzutowych z hamulcowymi (inna średnica i konstrukcja).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...