wiesiek36 Napisano 3 Kwietnia 2016 Napisano 3 Kwietnia 2016 Jako że jestem tu nowy to witam wszystkich.Posiadam taki rower (01)Z takimi manetkami przerzutek (02)I teraz chodzi mi o to żeby założyć zamiast tego archaizmu normalne klamkomanetki a najlepiej takie obrotowe. I teraz mam koledzy do was pytanie, czy nie będzie żadnych komplikacji przy przekładce? Chodzi mi tu o długość linki i pancerza od przerzutek; czy to wszystko ma jeden standardowy wymiar czy też są różne długości...
talento259 Napisano 3 Kwietnia 2016 Napisano 3 Kwietnia 2016 Zmień linki i pancerze to roboty dużo nie ma i nie jest drogie, a zawsze będziesz spokojniejszy. Poza tym niemal niemożliwe, abyś starą linkę włożył do nowych manetek.
wiesiek36 Napisano 3 Kwietnia 2016 Autor Napisano 3 Kwietnia 2016 Wiem że stare nie podpasują. Dlatego pytam czy kupując nowe mam zwracać uwagę na długość pancerza; co by nie kupić za długiego albo za krótkiego.
Garlock Napisano 3 Kwietnia 2016 Napisano 3 Kwietnia 2016 Linki są zwykle długości ok. 2 m i docinasz je po zamontowaniu. Pancerze też najczęściej kupujesz z metra i docinasz na odcinki które pasują do Twojego roweru. Do cięcia potrzebujesz mocne i ostre cążki ew można szlifierką. Nie zapomnij o końcówkach do pancerzy. I nie pomyl linek i pancerzy przerzutowych z hamulcowymi (inna średnica i konstrukcja).
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.