Domin98 Napisano 30 Marca 2016 Napisano 30 Marca 2016 Witam, wczoraj na przejażdżce zauważyłem że na jednej korbie mam białe plamy.Probowałem to zmyć na przejażdżce palcami ale się nie dało i dotadkowo plamy są "słodkie".Gdy wróciłem do domu próbowałem je zmyć ale nawet trochę nie zeszły.Nie wiem od czego one są ale podejrzewam że od coli.Macie jakieś pomysły jak to zmyć? PS:Dodaje zdjęcia, jak temat w złym dziale przepraszam
Domin98 Napisano 30 Marca 2016 Autor Napisano 30 Marca 2016 Nie lizałem ale palcami probowałem zmyć to trzeba było namoczyć xd
MTBmista Napisano 30 Marca 2016 Napisano 30 Marca 2016 Możesz spróbować wrzucić je to beny albo pojechać na myjkę i ciśnieniem kerchera to powinno dać radę
seraph Napisano 30 Marca 2016 Napisano 30 Marca 2016 Wygląda jakby kwas z coli zareagował z aluminium, a jeśli tak właśnie się stało to nie da się tego zmyć - jedynie polerka.
Domin98 Napisano 30 Marca 2016 Autor Napisano 30 Marca 2016 Polerowałem trochę ścierką i pastą i trochę zeszło.Poźniej spróbuje polerką
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.