gtb Napisano 2 Kwietnia 2016 Napisano 2 Kwietnia 2016 Koło możesz scentrować już na pierwszym kilometrze , wystarczy jakaś dziura , zjazd z krawężnika (szczególnie przy cieńszych oponach gdzie jest nabite wysokie ciśnienie) . Koszt nacentrowania w serwisie w granicach 20zł.
seraph Napisano 4 Kwietnia 2016 Napisano 4 Kwietnia 2016 Tylko upewnij się, że to obręczą nosi, a nie oponą zanim oddasz do centrowania Opona może źle siedzieć na obręczy lub być po prostu krzywa.
fala77 Napisano 4 Kwietnia 2016 Napisano 4 Kwietnia 2016 Ja osobiście jak bym miał Twój rower to priorytetem by było to co się psuje i mnie denerwuje.Ale czy z hamulcem jest faktyczny problem czy masz tylko takie odczucia że po naprawie źle hamuje to już musisz sam zadać sobie to pytanie.Wkładając ułamek kwoty nowych hamulców możesz na próbę zamienić zaciski z tyłu na przód jeśli twierdzisz że się różnią.Kwestia płynu i odpowietrzania.Wersja darmowa zamontuj cały hamulec tylni na przód.To nic że będzie za długi przewód i przód będzie pod prawą klamką.Chodzi tylko o krótkie testy i myślę że jadąc z rozwagą na jednym hamulcu się nie połamiesz. Poza tym jak bym miał 400zł przy Twoim rowerze to zmienił bym korbę korbę kwadrat Alivio na HT II Deore a może i SLX jak by się trafił. Sorka.Właśnie spojrzałem że masz m431 a nie m430.Patrzyłem ze zdjęcia na śrubkę.No to nie jest tak źle
polsky Napisano 7 Kwietnia 2016 Napisano 7 Kwietnia 2016 koledzy a doradźcie jakiesz szersze i bardziej w stylu mtb opony do evado 5.0
gtb Napisano 7 Kwietnia 2016 Napisano 7 Kwietnia 2016 Schwalbe Smart Sam 1,75 (47-622) , tu chyba najtaniej https://www.centrumrowerowe.pl/czesci/opony-detki/opony-rowerowe-29-cali-622/p,opona-smart-sam-performance-29x1-75-schwalbe,133642.html?skad=ceneo#75549985
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.