Skocz do zawartości

[rower] Szosa do 1500 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej, postanowiłem że czas zainwestować w szosę, bo chyba jazda po asfalcie wkręciła mnie na dobre. Mam 187 cm wzrostu, ważę 71 kg. Rozglądałem się za rowerami w mojej okolicy i znalazłem (chyba) dość ciekawą ofertę (link poniżej). Wydaje mi się że za nówkami w tej cenie nawet nie ma się co rozglądać, bo nie są niczego warte więc praktycznie w grę wchodzą tylko używki. Jaka rama byłaby dla mnie najodpowiedniejsza lub w jakim przedziale ram szukać rowerów? Co myślicie o rowerze z linku niżej, warto się ładować w coś takiego? Pozdrawiam.

http://olx.pl/oferta/kolarzowka-dynamics-rsl-pro-pilne-do-negocjacjii-CID767-IDelEdZ.html

Napisano

Długość też mi się wydaje za mała, mam ramę 585mm przy 189cm

długość korby przy takim wzroście też raczej 175mm, a tu masz 172,5mm

Ten Trek mimo, że teoretycznie ma dużo słabszy osprzęt, to:

a) osprzęt jest na pewno latami młodszy i to dużo

B) widać, że ktoś albo o niego bardzo dbał, albo po bardzo krótkim czasie wymienił na mocniejszy sprzęt.

Mając te dwa wybrał bym Treka, renomowana rama wystarczy Ci na długie lata, a osprzęt i tak w końcu zajeździsz.

Napisano

Oba fajne w tej cenie, jak masz możliwość oględzin na żywo któregoś, to do dzieła. Tym bym się kierował, ale zostaje przy swojej propozyszon, bo ma korbę 2 rzędową i jest prawie nowy  :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...