Skocz do zawartości

Identyfikacja wolnobiegu/kasety

Wienio373

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Potrzebuję waszej pomocy w identyfikacji napędu, nie do końca wiem co to jest, kaseta czy wolnobieg. Prosił bym też o opis ewentualnie jakieś zdjęcie klucza jakim mam odkręcić to ustrojstwo :) Napęd chyba jest już zużyty, może doradzicie jakiś zamiennik tej zębatki. Dodam że rower jest bardzo stary, jest to chyba jakiś kettler. Załączam zdjęcie.

post-195093-0-25147700-1459185832_thumb.png

Napisano

skoro rower stary to wolnobieg, klucz do wolnobiegu się nazywa takie narzędzie do odkręcania ;) ale pewności nie mam- może być coś niestandardowego ale na zdjęciu nie widać bo brudno ;)

tak wogóle to wygląda to jak niekompletna kaseta 

Napisano

Typowy klucz do wolnobiegów i kaset posiadam ale nie pasuje do tego ustrojstwa , jeden bacik mam, dwoma nie próbowałem. Czemu twierdzisz, że jest niekompletna ? Zrobiłem na niej około 1000km i nic się nie rozpadło :)

Napisano

Okey, dziękuje za rady, jutro skonstruuję drugi bacik i spróbuje odkręcić, najmniejszą zębatkę kręcić w lewo, dobrze myślę ? I co dalej dostanę taką 6 rzędową nową w sklepie ?? Jakiś link może ktoś podrzuci ? 

Przepraszam za źle opisany temat, dopiero teraz wczytałem się w regulamin, więcej tego błędu nie popełnię, nie widzę możliwości edytowania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...