gomez Napisano 26 Marca 2016 Napisano 26 Marca 2016 Witam. Posiadam tribana 500 z osprzętem microshift 3x8. Chciałbym wymienić łańcuch i przerzutkę tylną. Obecnie oryginalny łańcuch to jakiś tani kmc i strasznie hałasuje, grubość jego mierzona suwmiarką to 6,6 mm czyli wychodzi ze to 9. Chciałbym kupić przerzutkę sora rd3500 i łańcuch cn hg53 - wszystko pod 9 biegów. W przyszłości jeszcze korba sora 3x9, czy to będzie ze sobą współgrało zakładając ze kaseta pozostanie 8 biegowa?
doms Napisano 26 Marca 2016 Napisano 26 Marca 2016 Kaseta 8, łańcuch 9 i przerzutka tylna Sora będą ze sobą współpracować. Natomiast nie jestem pewny klamkomanetek microshift - czy będą współpracować z przerzutką Sora.
gomez Napisano 26 Marca 2016 Autor Napisano 26 Marca 2016 A dlaczego microshift miałby nie współpracować co może być nie tak. Co do łańcucha to pytam bo na aukcji jest napisane ze tylko współpracuje z 9 biegami o co chodzi sprzedawcy?
cervandes Napisano 26 Marca 2016 Napisano 26 Marca 2016 Dziewiątkowy łańcuch współpracuje z ósemkowym napędem ale jest ciut węższy. Niestety, z ósemką zaczyna się powoli robić problem i nie ma łańcuchów z wyższych grup, trwalszych. Sam się zastanawiam nad kolejną zmianą która czeka mnie za miesiąc czy trzy - co wsadzić na nową kasetę 8. Czy nie lepiej będzie wziąć np dziewiątkowy HG93, który na pudełku ma oznaczenie XT...
gomez Napisano 26 Marca 2016 Autor Napisano 26 Marca 2016 Ja tez się zastanawiam czy wsiąść hg 53 czy 73 różnica 10 zl tylko pytanie czy nie zajedzie on kasety
cervandes Napisano 26 Marca 2016 Napisano 26 Marca 2016 Po pierwsze wziąć, nie wziąć. Po drugie HG73 od 53 różni się ceną i powłokami, technicznie to taki sam łańcuch wg mojej wiedzy. Cynkiem płytki pokryte przez co słabiej go ruda będzie trawiła niż 53.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.