TaZla Napisano 25 Marca 2016 Napisano 25 Marca 2016 Witam. Zastanawiam się nad kupnem roweru z Decathlonu. Interesuje mnie ten model : http://www.decathlon.pl/rockrider-340-26-id_8351519.html Czy te rowery to typowe makrokesze czy jednak w miarę dobre rowerki? Chciałabym poznać wasze opinie.
Marcin9 Napisano 25 Marca 2016 Napisano 25 Marca 2016 Makrokesz to nie jest tylko coś półkę wyżej czyli pseudo mtb... Przeczytałeś opis tego roweru? Rower mtb na którym nie wolno jeździć w terenie Jaki masz budżet na rower? Jak będziesz go używał? Wzrost? Długość nogi?
Piter233 Napisano 25 Marca 2016 Napisano 25 Marca 2016 @upTo jest tylko tak zwany "dupochron". Zresztą, czego można wymagać za taką kwotę?
Roonin Napisano 26 Marca 2016 Napisano 26 Marca 2016 Jeśli chodzi o rowery budżetowe to Decathlon wygrywa w kategorii cena/jakość i na pewno nie są to makrokesze. Oczywiście trzeba być świadomym że cały rower nie kosztuje nawet tyle ile przyzwoity widelec więc nie ma co tu od niego wymagać super jakości.
P_olo86 Napisano 26 Marca 2016 Napisano 26 Marca 2016 Witam ja kupiłem ten rower w zeszłym roku czyli zaczynam na nim drugi sezon. Przejechałem około 4000 km jakieś 60 % tego to asfalt dojazdy do pracy ale lubię też wyskoczyć w teren czyli zazwyczaj w las. Czy jest to tak zwany "trudny teren" nie wiem sami oceńcie kilkukrotnie na tym rowerze przejechałem wieliszewską trasę crossową i wiele wypadów w lasy w podobnym terenie. Oprócz konserwacji i regulacji hamulców, przerzutek nic nie było naprawiane. Wiem że nie jest to świetny rower pewnie w opinii wielu nie da się go nazwać przyzwoitym ale uważam że w budżecie do 800 zł na początek przygody z rowerami jest godny uwagi.
Roonin Napisano 26 Marca 2016 Napisano 26 Marca 2016 Dokładnie to miałem na myśli. Rowery z Deca jak na ich cenę są całkiem przyzwoicie wykonane.
TaZla Napisano 27 Marca 2016 Autor Napisano 27 Marca 2016 Dziękuję wam bardzo za odpowiedzi. Ja tym rowerkiem zamierzam jeździć w wolnym czasie po mieście, trochę na jakieś przejażdżki do lasu itp. Nie zamierzam wyczyniać na nim cudów
Karkufka Napisano 27 Marca 2016 Napisano 27 Marca 2016 Nie tworząc nowego tematu. Co myślicie o btwinie rockrider 560s i 720s ? Przymierzam się obecnie do kupna czegoś do 4.000 +/- i zastanawiam się czy jest sens brać któryś z tych rowerów. Przeznaczenie głównie teren leśny, troche miasta ogólnie woj. mazowieckie (choć nie wykluczam wypadu w góry raz na jakiś czas, max kilka razy do roku). Czy na tych rowerach da się coś poskakać ? (mowa o jakichś niewielkich hopkach i dropach). Czy lepiej już zainwestować w jakiegoś HT. Oczywiście mowa o nowym rowerze.
Silver400 Napisano 29 Marca 2016 Napisano 29 Marca 2016 Nie tworząc nowego tematu. Co myślicie o btwinie rockrider 560s i 720s ? Przymierzam się obecnie do kupna czegoś do 4.000 +/- Weź sobie zrób własnie nowy temat, bo w okolicy 4k złoty jest "nieco" wiekszy wybór i wymagania niż przy 800zł
Legion84 Napisano 29 Marca 2016 Napisano 29 Marca 2016 Ja nie mogę nic powiedzieć złego na Rockridera z Decathlonu. Kupiłem go w 2010 roku , przejechałem na nim ok 6-7 tys km, w tym kilka maratonów MTB. Oczywiście serwisowany 1-2 razy do roku, zmiana podzespołów. Nic złego się z nim nie działo.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.