Skocz do zawartości

[Wybór roweru] Kross czy Rockrider

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

masz je w podobnej cenie, czy tak jak w linku? ogólnie oba bardzo podobne sprzętowo, więc w sumie możesz brać co ci bardziej pasuje z wyglądu ;) (na przerzutki za bardzo nie patrzę, jeśli różnica cenowa nie jest duża to warto wziąć krossa ale jak ceny są takie jak w linkach to zdecydowanie nie warto tyle dopłacać dla lepszych przerzutek ;)

Napisano

Czesc

Moim zdaniem lepszym wyborem jest Kross,ma lepszy napęd przede wszystkim. W zasadzie to różne półki i cenowe i jakościowe tym krossem możesz śmiało nawet na zawodach jeździć. Mają te same amortyzatory nie są one ze zbyt wysokiej półki ale do przejażdżek,wycieczek,jakiegoś lekkiego terenu się nadają bez problemu. Ale z drugiej strony ten rockrider też się nadaje do w/w czynności. Ma tylko nieco słabszy osprzet.Wszystko zalezy od oczekiwań.

Napisano

Krossa mogę mieć za 1800, ale z tego co widzę to Rockrider ma chyba lepszy amorek i więcej biegów. Na reszcie się nie znam. Kross mi się bardziej podoba wizualnie, nie jest z marketu ;), polska firma i nominalnie droższy... Ale rocka widziałem na żywo też niezły, więc wciąż się waham

"xcr" kontra "xcmt hlo", niby ten w rockriderze trochę droższy ale nie wiem jak reszta komponentów

Napisano

według tego co wkleiłeś oba mają xcr, jeśli ten co masz do kupienia ma xcm to lepiej wziąć btwin- xcr to już niezły amorek, a xcm to ciągle tylko uginacz ;)

Napisano

w tej sytuacji jednak rockrider jak pisał kolega ten xcr bedzie lepszy,wiecej begów z kolei pasuje Tobie a reszta podzespołów podobna, do tego rockrider lżejszy o kilogram wg podanych danych a to sporo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...