mariano1000 Napisano 16 Marca 2016 Napisano 16 Marca 2016 Proszę o pomoc kogoś kto się lepeij odemnie oreintuje mam do wyboru te dwa rowery i nie wiem na który się zdecydować Kross Level R2 http://www.greenbike.pl/kross-level-r2-2016-p-1940.html - poprawione ROCKRIDER 540 27,5" B'TWIN ROCKRIDER 540 27,5" B'TWIN - Rowery Rowery - Decathlon proszę o pomoc z argumentacją w czym lepszy jeden od drugiego
piciu256 Napisano 16 Marca 2016 Napisano 16 Marca 2016 masz je w podobnej cenie, czy tak jak w linku? ogólnie oba bardzo podobne sprzętowo, więc w sumie możesz brać co ci bardziej pasuje z wyglądu (na przerzutki za bardzo nie patrzę, jeśli różnica cenowa nie jest duża to warto wziąć krossa ale jak ceny są takie jak w linkach to zdecydowanie nie warto tyle dopłacać dla lepszych przerzutek
Przecietny Napisano 16 Marca 2016 Napisano 16 Marca 2016 Czesc Moim zdaniem lepszym wyborem jest Kross,ma lepszy napęd przede wszystkim. W zasadzie to różne półki i cenowe i jakościowe tym krossem możesz śmiało nawet na zawodach jeździć. Mają te same amortyzatory nie są one ze zbyt wysokiej półki ale do przejażdżek,wycieczek,jakiegoś lekkiego terenu się nadają bez problemu. Ale z drugiej strony ten rockrider też się nadaje do w/w czynności. Ma tylko nieco słabszy osprzet.Wszystko zalezy od oczekiwań.
mariano1000 Napisano 16 Marca 2016 Autor Napisano 16 Marca 2016 Krossa mogę mieć za 1800, ale z tego co widzę to Rockrider ma chyba lepszy amorek i więcej biegów. Na reszcie się nie znam. Kross mi się bardziej podoba wizualnie, nie jest z marketu , polska firma i nominalnie droższy... Ale rocka widziałem na żywo też niezły, więc wciąż się waham "xcr" kontra "xcmt hlo", niby ten w rockriderze trochę droższy ale nie wiem jak reszta komponentów
piciu256 Napisano 16 Marca 2016 Napisano 16 Marca 2016 według tego co wkleiłeś oba mają xcr, jeśli ten co masz do kupienia ma xcm to lepiej wziąć btwin- xcr to już niezły amorek, a xcm to ciągle tylko uginacz
Przecietny Napisano 16 Marca 2016 Napisano 16 Marca 2016 mi sie wydawało,że to te same amorki(z opisu wywnioskowałem) ale może sie myle
mariano1000 Napisano 16 Marca 2016 Autor Napisano 16 Marca 2016 Sory mój błąd, pisałem o Level r2 a link wkleiłem omyłkowo r6 chodzi o ten http://www.greenbike.pl/kross-level-r2-2016-p-1940.html
Przecietny Napisano 16 Marca 2016 Napisano 16 Marca 2016 w tej sytuacji jednak rockrider jak pisał kolega ten xcr bedzie lepszy,wiecej begów z kolei pasuje Tobie a reszta podzespołów podobna, do tego rockrider lżejszy o kilogram wg podanych danych a to sporo.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.