czarekd85 Napisano 11 Marca 2016 Napisano 11 Marca 2016 Witam, Szukam roweru crossowego (mam 185 cm, 85 kg). Chodząc po sklepach (nie chciałbym kupować poprzez sprzedaż wysyłkową) znalazłem do tej pory dwóch kandydatów: - Kross Move 1.0 w GoSport za 1299 zł specyfikacja: rama ALU, widelec Suntour M3010 przerzutka przód: Shimano Tourney FD-TX51 przerzutka tył: Shimano Altus RD-M310 mechanizm korbowy: Suntour XCC (48-38-28x170mm) liczba przełożeń: 21 - Author Horizon 2015 za 1499 zł specyfikacja: http://rower.com.pl/author-horizon-497857 Który z nich byście mi polecili? Z tego co widzę oba mają podobny osprzęt. Pozdrawiam
Pablo59 Napisano 11 Marca 2016 Napisano 11 Marca 2016 Poczytaj o lazaro integral V3 i zapomnij o innej opcji w tej kwocie
Pablo59 Napisano 11 Marca 2016 Napisano 11 Marca 2016 Będziemy się zastanawiać jak się pokaże maestro 2016 ... póki co nie ma nad czym
czarekd85 Napisano 11 Marca 2016 Autor Napisano 11 Marca 2016 OK, dzięki za propozycje, przeglądając to forum natknąłem się już na te rowery. Tak jak pisałem wolałbym nie kupować poprzez Allegro, tylko mieć serwis na miejscu. A z tych dwóch propozycji, które wskazałem co byście doradzili? Czy do normalnej jazdy głównie po mieście te rowery są za słabe?
Pablo59 Napisano 11 Marca 2016 Napisano 11 Marca 2016 Proponujemy ci schabowego z kapustą a ty chcesz za te same pieniądze wziąć placek ziemniaczany ... Twoja kasa - twój wybór - jak szukasz potwierdzenia nie najlepszej decyzji - to kup co masz pod ręką i w drogę. Tylko po co pytać .... Zestawienie 21 (altus) versus 27 (alivio) biegów i nie trzeba dodawać nic na temat reszty Ale patrz wyżej
czarekd85 Napisano 11 Marca 2016 Autor Napisano 11 Marca 2016 Tzn. ja zadałem pytanie, bo może np. ktoś ma któryś z tych rowerów, które podałem w pierwszym poście (albo właśnie coś na podobnym osprzęcie) i będzie w stanie mi coś podpowiedzieć czy np. nie rozleciał mu się po miesiącu jazdy i czy warto coś takiego kupić. Po prostu się zastanawiam czy Altus jest niewystarczający do spokojnej miejskiej jazdy (+ czasami jakieś szutrowe podłoże)? A placki ziemniaczane są bardzo smaczne
Pablo59 Napisano 11 Marca 2016 Napisano 11 Marca 2016 Co kto lubi Bardziej masochistyczne bywają tu pytania w stylu "kupiłem już używany rower X - czy dobrze zrobiłem?" :) Na ogół ludzie szukają co najlepszego można kupić za posiadane pieniądze - twój problem to "jak wydać możliwie dużo za coś co się może nie rozleci po miesiącu ale będzie pod ręką" ...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.