master300 Napisano 28 Sierpnia 2006 Napisano 28 Sierpnia 2006 Witam! Chciałbym się wybrać z moim znajomym do MPK( sam początek parku przy Aninie). Pomysł ten przyszedł mi do głowy po bardzo ciekawym artykule z Tele Tygodnia gdzie opisywany jest jako świetne miejsce na wycieczkę. Mam parę pytań, do osób które tam były. Chodzi o to, że mam formę powiedzmy średnią (nie jest najgorzej )Myślicie, że taka wycieczka nie bedzie za długa? Mieszkamy na bemowie wiec spory kawałek, ale zapewne podjedziemy kolejką podmiejską wiec chyba spoko. Dobrze są zaznaczone szlaki? Żebyśmy się czasem nie zgubili bo by było nieciekawie No i jak wygląda sam park? Naprawdę jest taki piękny? No i ogólnie powiedzcie wszystko co wiecie na temat tego parku (jego początku przy aninie). Będę wdzięczny :wink: Pozdrawiam :wink:
bixs Napisano 28 Sierpnia 2006 Napisano 28 Sierpnia 2006 witam, czesto tam jeżdze, ale bardziej na południe- józefów, aleksandrów, otwock itd i forme tez mam raczej srednia---- w zime naderwalem wiezadla kolanowe wszystkim polecam ten teren na rower bo jest bardzo urozmaicony chetnie udziele infprmacji pozdrawiam
BlackKormo Napisano 28 Sierpnia 2006 Napisano 28 Sierpnia 2006 Jeśli chodzi o tereny wokół Otwocka to szlaki są raczej dobrze oznakowane (w ostatnich latatch się poprawiło). Polecam stronke PTTK Otwock, tam jest sporo opisów szlaków i ciekawostek. Na pewno warto tu pojeździć niezależnie od kondycji. Przecież zawsze w zasięgu paru kilometrów jest linia kolejowa więć można wrócić sobie kolejką. Warto pojeździć wzdłuż rzeki Świder. Odwiedzić rezerwat Torfy za Otwockiem. Dla miłośników historii jest sporo bunkrów i pozostałości linii obronnych rozsianych po lasach. Polecam
master300 Napisano 29 Sierpnia 2006 Autor Napisano 29 Sierpnia 2006 Dobra dzięki za rady, ale zdecydowaliśmy ze lepiej objedziemy kampinos. Bliżej poprostu. A do MPK może w przyszłym roku kto wie
BlackKormo Napisano 11 Września 2006 Napisano 11 Września 2006 Troche informacji o MPK zamieszczonych jest na forach regionalnych w dziale mazowsze / powiat otwocki.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.