Kidzuuu Napisano 2 Marca 2016 Napisano 2 Marca 2016 Witam. Problem mam z tym, ze gdy pedaluje to tak jakby cos przeskakiwalo... Ktos pomoze?
SovaLTD Napisano 2 Marca 2016 Napisano 2 Marca 2016 Jaki rower, jaki łańcuch, jaka kaseta/wolnobieg, jaka korba, ile już na nim przejechałeś km, itd, itd, itd.
Kidzuuu Napisano 2 Marca 2016 Autor Napisano 2 Marca 2016 Moge Ci tylko powiedziex ze rower rockrider 6.3 a lancuch taki za 19zl a km nie wiem ile bo yo nie moj :x
gtb Napisano 2 Marca 2016 Napisano 2 Marca 2016 A tylna przerzutka dobrze wyregulowana ? Jeśli nowy łańcuch a stare zębatki to pewnie kaseta do wymiany.
Kidzuuu Napisano 2 Marca 2016 Autor Napisano 2 Marca 2016 Zmienialem przerzutke ale wydaje mi sie ze jest dobrze wyregulowana A kaseta przednia czy tylnia
SovaLTD Napisano 2 Marca 2016 Napisano 2 Marca 2016 Moge Ci tylko powiedziex ze rower rockrider 6.3 a lancuch taki za 19zl a km nie wiem ile bo yo nie moj :x To się dowiedz co i jak i daj znać, nikt tu z fusów wróżył nie będzie Jeśli łańcuch za 19 zł to prawdopodobnie się wyciągnął i to on przeskakuje na kasecie i trzeba go wymienić. Pytanie tylko czy kaseta jest jeszcze w stanie przyjąć nowy łańcuch czy też jest do wymiany.,
gtb Napisano 2 Marca 2016 Napisano 2 Marca 2016 Kaseta to zębatki na tylnym kole . Zrób zdjęcia kasety , wówczas będzie łatwiej ocenić jej zużycie.
emremigiusz Napisano 2 Marca 2016 Napisano 2 Marca 2016 To raczej jest wolnobieg nakręcany.Musisz to wiedzieć jak chcesz sam to robić.Włażąc w jakiekolwiek koszta ja bym zmienił na kasete. Tak w ogóle dla mnie pomyłką jest robić tyle biegów z wolnobiegiem.
Kidzuuu Napisano 2 Marca 2016 Autor Napisano 2 Marca 2016 Z tego co widze wlasnie to tez sadze, ze to jest wolnobieg
emremigiusz Napisano 2 Marca 2016 Napisano 2 Marca 2016 Zajeżdżasz rowerem do serwisu i mówisz że chcesz tylne koło z kasetą,kumaty serwisant nie będzie zadawał zbędnych pytań,tylko po prostu to zrobi, w końcu ma z tego kasę,a Ty mniej problemu podczas eksploatacji.
Kidzuuu Napisano 2 Marca 2016 Autor Napisano 2 Marca 2016 Wiem, ze tak najlatwiej zrobic... Ale jednak chce sam cos sie nauczyc i byc z siebie dumny ;D
emremigiusz Napisano 2 Marca 2016 Napisano 2 Marca 2016 To kup klucz do wolnobiegu,i go odkręć.Czasem nie jest to łatwe,jak masz mocno osadzone imadło można w nie wsadzić klucz i zakręcić kołem,gwint jest prawy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.