schabik899 Napisano 27 Lutego 2016 Napisano 27 Lutego 2016 Cześć, Mam taki problem. Podczas kręcenia pedałami rower nie jedzie. Tak jakbym kręcił pedałami do tyłu. Czasami po 10 minutach jazdy na tzw. hulajnodze do domu coś się ruszy i mogę jechać ale podczas np. krótkiej przerwy w pedałowaniu znowu to samo. Zauważyłem ostatnio, że mam troszkę zardzewiałe zębatki w wolnobiegu. Obejdzie się bez kosztownych napraw?
piciu256 Napisano 27 Lutego 2016 Napisano 27 Lutego 2016 wolnobieg do wymiany- mi to wygląda na śmierć sprężynki rozpychającej zapadki
Marcin9 Napisano 27 Lutego 2016 Napisano 27 Lutego 2016 Takie objawy występują w przypadku uszkodzenia wolnobiegu więc musisz go wymienić lub spróbować naprawić . Według mnie nie warto naprawiać bo nowy to wydatek maksymalnie 30zł W przypadku wymiany wolnobiegu warto zainwestować w nowy łańcuch bo stary może skakać na nowym.
kakara Napisano 27 Lutego 2016 Napisano 27 Lutego 2016 Ja podczas konserwacji napakowałem smaru chyba a raczej na pewno za dużo i miałem tak, ze na mrozie miałem ten sam objaw. Szybkie jałowe kręcenie i łapało. Jak postał w cieple dało się jechać ale po drodze te same objawy Może zatem smar łapać zapadkę ale mogła też sprężynka całkowicie polec i jeszcze siła odśrodkowa umożliwia jazdę.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.