Humvee Napisano 23 Lutego 2016 Napisano 23 Lutego 2016 Witam towarzystwo. Mam pewnie problem. Posiadam pedały Shimano 105 5800 Spd-sl, pedaly sa w miarę nowe, mają przejechane najwyrzej 300km. Problem lub niedogodnośc polega na tym, że prawy pedał przestał "opadać" do pionu, tak jak jest to w SL, że cieżar z tyłu ustawia odpowiednio pedał do wpięcia. Teraz jest tak, że w jakiej pozycji go zostawię w takiej pozostaje. Lewy pedał chodzi bardzo gładko i bez problemów, ten prawy zaś obraca się z mocnym oporem. Zauważyłem ten problem po wymianie korby (pedały były odkrecane i przykręcane podczas tej operacji), wcześniej nie było takiego problemu. Nie sądzę żeby to miało jakieś znaczenie bo przykrecenie pedałów do ramion nie ma wplywu na samo obracanie się pedału. Psiknąłem trochę specyfiku do smarowania tam do środka pedalu ale nic to nie pomogło. Macie jakiś pomysł co z tym zrobić? Oddać do serwisu żeby rozkręcili pedał i sprawdzili łożyska? Ogólnie mi to nie przeszkadza ale wolałbym żeby się tam nic nie nawaliło, szczególnie że sprzet jest nowy. Pozdrawiam.
przmor Napisano 23 Lutego 2016 Napisano 23 Lutego 2016 Niebezpieczenstwo jest takie, ze pedal moze zablokowac sie na osi na amen i wtedy biedna Twoja stopa albo i gorzej.
Mod Team IvanMTB Napisano 23 Lutego 2016 Mod Team Napisano 23 Lutego 2016 Nie sądzę żeby to miało jakieś znaczenie bo przykrecenie pedałów do ramion nie ma wplywu na samo obracanie się pedału. ... o ile nie zrobił tego jakiś Gorg gorgową łapą i nie skrzywił osi pedału... Skoro po odkręcaniu/dokręcaniu się spitoliło, to raczej wysokie prawdopodobieństwo, że coś zostało wtedy spitolone, czyż-nie? Rozłożyć, zobaczyć czy łożyska/ślizgi nie zapaździałe i czy oś prosta. Szacunek... I.
Humvee Napisano 23 Lutego 2016 Autor Napisano 23 Lutego 2016 No niestety IvanMTB, może być tak jak napisałeś Zabieram w takim razie sprzęcior do tych "specjalistów" i niech badają Dzięki. Napiszę potem co z tego wyszło, moze komuś się przyda.
Gregorkross Napisano 24 Lutego 2016 Napisano 24 Lutego 2016 Witam Mam pytanie odnośnie pedałów zatrzaskowych szosowych Btwin 500 na łożyskach maszynowych z regulacją wypięcia (cena 129,99). Czy warto kupić do pierwszej szosy, ewentualnie dołożyć do Shimano R540 ( cena około 160 pln) podstawowy model bez regulacji siły wypięcia i na kulkowych łożyskach?
zekker Napisano 24 Lutego 2016 Napisano 24 Lutego 2016 Niebezpieczenstwo jest takie, ze pedal moze zablokowac sie na osi na amen i wtedy biedna Twoja stopa albo i gorzej. A Humvee jeździ na ostrym kole, że blokada pedała miałaby zmielić stopę?
przmor Napisano 24 Lutego 2016 Napisano 24 Lutego 2016 Ja na ostrym nie jezdze ale pedaluje dwiema nogami, nie wiem jak ty, moze jedna? Nie pisalbym tego gdybym nie przezyl zablokowania pedalu na szczescie tuz po ruszeniu z miejsca. Jedna noga naciska druga z zablokowanym pedalem wyginana sila nacisku tej pierwszej, organizm w obronie wlasnej przesuwa cialo do przodu i niemal laduje broda na mostku. Przy wiekszej predkosci byloby nieciekawie.
Humvee Napisano 25 Lutego 2016 Autor Napisano 25 Lutego 2016 Nie, nie jeżdżę na ostrym na szosie pomykam Wczoraj oddałem do serwisu sprzęt. Rozkręcili pedał, wyczyścili, nasmarowali i jest całkiem dobrze. Pedał już swobodnie opada. Powiedzieli, że było bardzo dużo smaru tam naładowane i to musiało blokować pedał. Dziwne to trochę bo tak to od początku by pewnie nie działał prawidłowo, a nie po 3 miesiącach. Zasugerowałem im tez że może został za mocno przykręcony i coś się wygięło ale wiadomo, nie przyznają mi racji bo wyszłoby że to oni coś źle zrobili Ale na moją prośbę przykręcili go z mniejszą siłą. Pojeździmy zobaczymy. No zablokowanie pedału nie może być fajne ale prawdę mówiąc jeszcze nie spotkałem nikogo komu by się to przytrafiło. Ale zawsze jakiś wybrakowany/wadliwy pedał może się trafić
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.