Skocz do zawartości

[MTB XC 27.5 do 2000]Pomoc w wyborze roweru.

Pester

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, poszukuje roweru który posiada koła 27.5 cali, hydrauliczne hamulce tarczowe i dobry osprzęt(jak na tą cenę)

Jeżdżę 70% w lesie 30% w mieście,szosie.

Upatrzyłem sobie 2 rowery: Kross level R2 i Giant Talon 3 27.5.

Bardziej przekonuje mnie kross(może dlatego że wcześniejszy rower również był tej marki)

Proszę o szybką odpowiedź, z góry dziękuję za pomoc :thanks:

Napisano

Jeszcze jakbyś podał swój wzrost, łatwiej będzie znaleźć coś ciekawego.

Kross Level R2 słaby, Giant już zdecydowanie lepszy. Jeszcze weź pod uwagę Rometa, posiada dobry stosunek ceny do osprzętu -> http://allegro.pl/rower-gorski-romet-rambler-27-5-3-0-wyprz-i5934971420.html Jeśli chcesz Krossa to na allegro jest za 1999 zł model R4, ale rama została tylko 21", więc patrz na początek mojego postu. ;)

Napisano

Mam 15 lat 160cm wzrostu, a noga mierzy około 74cm, szukałbym raczej rowerów które mógłbym przymierzyć na miejscu w jakimś serwisie, punkcie, romet ma punkt z rowerami w moim mieście chyba się do niego niedługo wybiorę.

Napisano

W takim razie musisz szukać roweru z ramą co najwyżej 17". 

W mieście zapewne będą mieli nowe modele Rometa 2016, jak powiesz że chcesz rower do 2000 zł to zaproponują słabsze modele niż zaproponowałem, np. Ramblera 2.0 2016, który kosztuje 2150 zł i jest słabiutki, tak samo 3.0 za 2650 zł jest gorszy od starszego modelu, widzę że założyli lepsze manetki kosztem amortyzatora, a róznica między XCM a XCR jest duża, na korzyść XCR. Możesz się co najwyżej przymierzyć, czy rama 17" pasuje i znaleźć na allegro model Rambler 3.0 z poprzedniego roku :)

Napisano

Właśnie taki miałem plan, dzięki za pomoc a co powiesz o specialized pitch comp 650b ? Bo może uda mi się go kupić za 1820zł.

Napisano

No powiem, że cena dobra :) Specialized to drogie rowery, dużo płaci się za samą markę. Niemniej jednak poważnie bym się na nim zastanowił, osprzęt ma całkiem przyzwoity, nie ma co prawda główki ramy zwężanej, ale jeszcze spokojnie kupisz dobry amortyzator na 1 1/8". Słyszałem o nich, że mają bardzo "wygodną" geometrie ramy i może to być całkiem dobra baza do dalszej modyfikacji. Ostatnio sam kupowałem rower 29" do 2000 zł i jeśli dostałbym taką ofertę na Speca 29 to bym go po prostu kupił ;) Jeśli jest Twój rozmiar to pomyśl o nim. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...