Skocz do zawartości

[rower] Kross level R3 2015

G4m3r3k

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. W maju muszę sprawić sobie nowy rower, bo mój stary kross hexagon x1 ledwo zipie. Wybór padł na rower górski, gdyż tam rower będzie używany. Mam możliwość kupić Krossa level r3 2015 w cenie 2000 zł. Na samym początku rower będzie traktowany w charakterze bardziej rekreacyjnym, treningi w lesie, lecz we wrześniu mam zamiar wziąć udział w maratonie. Jak myślicie, czy będzie to dobry wybór? Dodam również, że później mam zamiar dokupić pedały spd oraz buty, a jeszcze potem wymienić manetki na deore. 

Napisano

Całkowita racja. 2k za r3 to taka cena jaką mi oferowali w Krakowie i pewnie można by coś z niej urwać niemniej nie jest to żadna okazja. W październiku te rowery były po 1900.  r4 bardziej opłacalny za 2k. No chyba że bardziej podoba Ci się Zielone malowanie i zdołasz coś urwać z tej ceny ;)

Napisano

Faq, właśnie chciałbym r4, lecz nie wiem jak będzie wyglądać serwisowanie na gwarancje. Mam w swoim mieście,a dokładniej Lesznie Wielkopolskim, sklep eurorower, gdzie teoretycznie jest autoryzowany serwis krossa, lecz nie wiem jak to wygląda w praktyce. Muszę przy okazji podejść i się dowiedzieć.

Przepraszam za błąd, mam w mieście sklep z rowerami krossa. Właśnie przeczytałem na ich stronie, że rower kupiony wysyłkowo musi mieć przegląd płatny w sklepie krossa. Wtedy dostaje się gwarancję.

Napisano

To akurat chyba nie ma znaczenia czy rower kupiłeś wysyłkowo czy w sklepie. Ja swojego Krossa kupowałem w sklepie i po miesiącu musiałem się stawić na obowiązkowy przegląd. Ot po prostu taki wymóg producenta. Ja akurat płacić za przegląd nie musiałem. Zawsze możesz dowiedzieć się ile za taki przegląd gwarancyjny sobie policzą i czy nadal opłacalny jest zakup przez internet.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...