Skocz do zawartości

[1000] Rower miejski cruiser

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Od razu pzyznaje, ze jestem calkowitym noobem w temacie rowerow. Przygode z nimi skonczylem ze 20 lat temu na jakims Wigry 3 czy innym skladaku. Zatem prosze o wyrozumialosc.

Chce kupic rower miejski w typie cruiser. Nie chce wydac wiecej niz 1000 zl. Nie mam zielonego pojecia na co zwrocic uwage. Rowerem chce sie czasem pobujac na sciezce rowerowej w miescie, bez wiekszego wysilku, ot tak rekraacyjnie ( narzeczona zmusza, bo skapcianialem:)).

Wpadl mi w oko ten http://allegro.pl/rower-retro-miejski-coyote-cruiser-26-3bshim-i5904066023.html

Nie wiem co to za firma, czy to wogole bedzie komfortowo jezdzic i czy nie rozleci sie po drugiej jezdzie.

Moze jakas uzywka z Holandii?

Naprawde bede wdzieczny za podpowiedzi jak zabrac sie do tematu.

Napisano

Używka to dobry wybór, a na pewno lepszy niż ten który podlinkowałeś. Dla mnie ten cruiser wygląda trochę kiczowato i zakładam że podzespoły są dość marne, ot byle sprzedać. 

Jakościowo jakaś w miarę zadbana używka będzie znacznie lepsza. 

Z nowych sprzętów w miarę sensownie wygląda cruiser od Rometa, ale dopiero powyżej tysiąca zaczynają się modele z wyprzedaży. 

Ciężko też doradzać rower w którym rama jest dość istotnym elementem, nawet nie biorąc pod uwagę jakość ale sam kształt który to Tobie a nie nam musi pasować ;)

Napisano

Dzieki Panowie. Juz wiem nieco wiecej. Domyslam sie, ze do kwoty 1000 zl nie znajde jakiejs super okazji, ale to ma byc rower na probe i taka "bulwarowka". Duzo pracuje i nie wiem jak czesto bede mogl go uzytkowac i jesli przejade sie tylko raz czy dwa w miesiacu, to tych paru stowek nie bedzie mi zal. 

A co myslicie o tych? Tez szrot?

http://allegro.pl/rower-miejski-beach-cruiser-26-3b-alu-shiman-i5910804631.html

http://allegro.pl/cruiser-26-alu-kands-stereo-idealny-prezent-i5919849753.html

Napisano

W pierwszym przypadku sprzedawca nie może się zdecydować z jakiego materiału jest rama :)

A Kands? Będzie w porządku i na Twoje wymagania wystarczający. 

Chyba że faktycznie trafisz na jakąś fajną używkę to albo byłaby lepsza w tej cenie albo po prostu tańsza. 

Napisano

Mam jeszcze troche inne pytanie. Ten rower kands stereo obecnie kosztuje okolo 850zl (niby przeceniony z 1000zl). Czy z tymi przecwnami rowerow z 2015 roku, to sciema i ogolnie zawsze kosztowal 850zl, czy prawda jest, ze zimą po nowym roku rowery z poprzedniego roku sa przeceniane? Moze wlasnie teraz, w styczniu, warto kupowac rower? Czy nie ma sie co spinac i wiosna ceny nie pojda wcale w gore?

Napisano

Ceny po sezonie zawsze są niższe, i to nawet nie zimą ale czasem już jesienią. Z tym że wygląda to tak że rowery największych producentów są najmocniej przeceniane, w przypadku np. Kandsa te rabaty są niższe albo nie ma ich wcale.

Za to często właśnie te tańsze marki są "przecenione" już w sezonie, z wielkimi wykrzyknikami ile to nie oszczędzasz. Ot taka polityka sprzedawców na Allegro. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...