gibon_dred Napisano 16 Stycznia 2016 Napisano 16 Stycznia 2016 Witam. Od razu pzyznaje, ze jestem calkowitym noobem w temacie rowerow. Przygode z nimi skonczylem ze 20 lat temu na jakims Wigry 3 czy innym skladaku. Zatem prosze o wyrozumialosc. Chce kupic rower miejski w typie cruiser. Nie chce wydac wiecej niz 1000 zl. Nie mam zielonego pojecia na co zwrocic uwage. Rowerem chce sie czasem pobujac na sciezce rowerowej w miescie, bez wiekszego wysilku, ot tak rekraacyjnie ( narzeczona zmusza, bo skapcianialem:)). Wpadl mi w oko ten http://allegro.pl/rower-retro-miejski-coyote-cruiser-26-3bshim-i5904066023.html Nie wiem co to za firma, czy to wogole bedzie komfortowo jezdzic i czy nie rozleci sie po drugiej jezdzie. Moze jakas uzywka z Holandii? Naprawde bede wdzieczny za podpowiedzi jak zabrac sie do tematu.
gibon_dred Napisano 17 Stycznia 2016 Autor Napisano 17 Stycznia 2016 Nie zauwazylem mozliwosci edycji postu, wiec dodam, ze mam 178 cm i 85 kg.
Dolnoslazak Napisano 21 Stycznia 2016 Napisano 21 Stycznia 2016 Może zamiast retro lepiej taki? http://www.rowerynajtaniej.pl/pl/p/Rower-28-KANDS-Galileo-Meski-Czarno-Niebieski-NOWY-2015/295 Sam do jazdy miejskiej mam Navigatora (to samo tyle że aluminium) i nie narzekam
MikeSkywalker Napisano 21 Stycznia 2016 Napisano 21 Stycznia 2016 Używka to dobry wybór, a na pewno lepszy niż ten który podlinkowałeś. Dla mnie ten cruiser wygląda trochę kiczowato i zakładam że podzespoły są dość marne, ot byle sprzedać. Jakościowo jakaś w miarę zadbana używka będzie znacznie lepsza. Z nowych sprzętów w miarę sensownie wygląda cruiser od Rometa, ale dopiero powyżej tysiąca zaczynają się modele z wyprzedaży. Ciężko też doradzać rower w którym rama jest dość istotnym elementem, nawet nie biorąc pod uwagę jakość ale sam kształt który to Tobie a nie nam musi pasować
gibon_dred Napisano 22 Stycznia 2016 Autor Napisano 22 Stycznia 2016 Dzieki Panowie. Juz wiem nieco wiecej. Domyslam sie, ze do kwoty 1000 zl nie znajde jakiejs super okazji, ale to ma byc rower na probe i taka "bulwarowka". Duzo pracuje i nie wiem jak czesto bede mogl go uzytkowac i jesli przejade sie tylko raz czy dwa w miesiacu, to tych paru stowek nie bedzie mi zal. A co myslicie o tych? Tez szrot? http://allegro.pl/rower-miejski-beach-cruiser-26-3b-alu-shiman-i5910804631.html http://allegro.pl/cruiser-26-alu-kands-stereo-idealny-prezent-i5919849753.html
MikeSkywalker Napisano 22 Stycznia 2016 Napisano 22 Stycznia 2016 W pierwszym przypadku sprzedawca nie może się zdecydować z jakiego materiału jest rama A Kands? Będzie w porządku i na Twoje wymagania wystarczający. Chyba że faktycznie trafisz na jakąś fajną używkę to albo byłaby lepsza w tej cenie albo po prostu tańsza.
gibon_dred Napisano 22 Stycznia 2016 Autor Napisano 22 Stycznia 2016 Poszukam i podlinkuje jesli znajde cos ciekawego.
gibon_dred Napisano 25 Stycznia 2016 Autor Napisano 25 Stycznia 2016 Mam jeszcze troche inne pytanie. Ten rower kands stereo obecnie kosztuje okolo 850zl (niby przeceniony z 1000zl). Czy z tymi przecwnami rowerow z 2015 roku, to sciema i ogolnie zawsze kosztowal 850zl, czy prawda jest, ze zimą po nowym roku rowery z poprzedniego roku sa przeceniane? Moze wlasnie teraz, w styczniu, warto kupowac rower? Czy nie ma sie co spinac i wiosna ceny nie pojda wcale w gore?
MikeSkywalker Napisano 25 Stycznia 2016 Napisano 25 Stycznia 2016 Ceny po sezonie zawsze są niższe, i to nawet nie zimą ale czasem już jesienią. Z tym że wygląda to tak że rowery największych producentów są najmocniej przeceniane, w przypadku np. Kandsa te rabaty są niższe albo nie ma ich wcale. Za to często właśnie te tańsze marki są "przecenione" już w sezonie, z wielkimi wykrzyknikami ile to nie oszczędzasz. Ot taka polityka sprzedawców na Allegro.
gibon_dred Napisano 25 Stycznia 2016 Autor Napisano 25 Stycznia 2016 A myślisz, że do wiosny ten Kands stereo zdrozeje? Czy to taka pseudo obnizka? Rower ten wazy 13,9kg. To chyba nie tak duzo?
MikeSkywalker Napisano 25 Stycznia 2016 Napisano 25 Stycznia 2016 Nie zdrożeje ale może się po prostu sprzedać do zera. Z drugiej strony te rowery są na tyle tanie że wahania cen i tak nie są duże.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.