Skocz do zawartości

[Opony] Dziura - łatać czy nie

HarveyDent

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzisiaj czyściłem opony z przyschniętego mleka i po ponownym wstrzeleniu w obręcz okazało się że na czole opony jest dziura.

Zalać mlekiem żeby zakleiło i jeździć z nadzieją że się nie puści czy łatać ? Jak łatać to czym żeby mleko nie rozpuściło kleju ?

Napisano

Jak już masz zdjętą to łataj, po co ryzykować. Są specjalne łatki do tubelesów, ale myślę że zwykłe dętkowe samoprzylepne też dadzą radę.

• Mod Team
Napisano

No wuaśnie? Bo ja mam za soba załatane zwykłą łatką dodętkową 3 opony. I co ciekawe trzymają do dziś, obytrzy w bezdętce...

Jeśli cięcie/pękniecie jest duże to przed łatniem i tak warto zeszyć żyłką. Pewniej wtedy...

Szacunek...

I.

Napisano

"Zwykłe" łatki, a raczej ich klej, chyba nie są przystosowany do środowiska wodnego, zatem kupiłem za 11 ziko łatki Zefal'a do tublessów. W najgorszym wypadku to placebo za 2 piwa więc nie szkoda :)

Rozcięcie ma 2-3 mm wiec nie ma co szyć. 

Dzięki za odzew.

Napisano

Przejdz sie do wulkanizatora, ja za 10zl zalatalem w ten sposob 12mm rozciecie w nobbynic i mimi ze "rana" jest ciut otwarta to nic sie z tym nie dzieje. Ja uzywam jednak detek.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...