Skocz do zawartości

[Licznik] Ktory komputerek wybrac?

arkus12

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No wlasnie... ktory licznik wybrac? Moj budzet to max 500zl. Mieszkam w gorach i jezdze czesto po gorkach (ale tylko szosowka) wiec potrzebuje licznika z pomiarem wysokosci, fajnie jakby nie gubil zbyt czesto sygnalu, stosuje pulsometr, nie koniecznie kadencja ale musi dac sie polaczyc z PC do analizy danych (uzywam Strave i VeloViewier), wiec komputerki VDO odpadaja (chyba, ze jest jakis inny sposob na przeslanie danych do PC?) Moze byc przewodowy.
Przez weekend udalo mi sie odnalezc pare komputerkow i tak mysle sobie, co Wy byscie wybrali? Nie do konca jestem pewien, czy wszystkie te komputerki posiadaja funkcje, na ktorych mi zalezy. I pewnie to tez kwestia gustu, ale nie zawsze ;) moze jeszcze jakies inne podpowiedzi? 

1. Ciclosport CM 4.4A HR
  2. Sigma 14.12 Sts Alti
  3. CatEye Stealth EVO+
  4. Ciclosport CM 9.3a
  5. SIGMA ROX 6.0 
  6. MIO Cyclo 105 GPS
  7. Garmin EDGE 200 GPS
Napisano

Za 500 zł wystawiłem Sigma ROX 10.0 GPS wraz ze wszystkimi sensorami.

Co do zaproponowanych przez Ciebie chyba tez wybrałbym ROXa 6 ze względu na dopracowanie i wykonanie. Ewentualnie Garmin'a.

Napisano

1. Zwróć uwagę który licznik działa z ANT+ (mio105, CatEye Stealth EVO+) w tym momencie najlepszy standard

2. sprawdź który oferuję możliwość analizy danych na stravie, endomondo itp.( tylko garmin i mio) bardzo przydatna opcja

3. z wymienionych modeli najlepiej wypadam mio 105

Napisano

Telefon nie wytrzyma ponad 10h zapisu danych - przy dłuższych wycieczkach jest to dosyć istotna właściwość.

Napisano

@Misiek, Szacun za trasę! No i wycofuję co napisałem. Rzeczywiście takie rozwiązanie jest jakąś alternatywą dla urządzeń pokroju Garmina. 

Napisano

Dzieki asked i DCV, chociaz ten Bryton mi sie podoba to poszukiwalem czegos nowego. 

1. Zwróć uwagę który licznik działa z ANT+ (mio105, CatEye Stealth EVO+) w tym momencie najlepszy standard

2. sprawdź który oferuję możliwość analizy danych na stravie, endomondo itp.( tylko garmin i mio) bardzo przydatna opcja

3. z wymienionych modeli najlepiej wypadam mio 105

Dzieki TOMEK1900 za podpowiedz.

a może telefon zamiast licznika , z ant+ stravą i innymi bajerami?

http://53x11.pl/jak-nie-wydac-1000zl-na-garmina/

Jako, ze jezdzac zawsze zabieramy ze soba telefon by dzwonic w razie awarii albo wypadku, to poszedlem tym tokiem myslenia i skorzystam z telefonu jako dodatek. Zakupilem pokrowiec "Topeak weatherproof ridecase", wydaje mi sie, ze jest on dobry i wytrzymaly na uszkodzenia. Problemem jest bateria, moj wytrzymuje ok.5h na airplane mode, ciagle wlaczony i korzystajacy z apki. A czasami przyjdzie natchnienie do jazdy i telefon nie bedzie naladowany nawet w polowie, wiec bedzie musial byc wylaczany na czas jazdy, co wiaze sie z brakiem non-stop podgladu na dane. Zaopatrzylem sie dodatkowo w Byrona Rider 310E w fajnej cenie. Wsio wyszlo do 500 zl. wiec jestem zadowolony :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...