Skocz do zawartości

[1500-2000] do jazdy po mieście i na dłuższe trasy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, 

Chciałbym w tym roku w wakacje urządzić sobie dłuższą trasę dookoła Polski (+/- 2500 km), a także mieć rower do jazdy po mieście (praca).

Nie jestem przekonany do rowerów trekingowych, gdyż przez większość czasu będzie zależało mi na tym, aby szybko i sprawnie poruszać się po mieście - czyli waga będzie miała znaczenie. Z drugiej strony muszę też móc go rozbudować o bagażnik, sakwy i cały sprzęt przydatny w kilkutygodniowej trasie. Dlatego myślę o http://www.kross.pl/pl/2016/cross/evado-4-0

Na rower Krossa mogę wydać do 2000 zł (+/-), natomiast na rower innej marki, bądź używany - do 1500 zł.

Moglibyście coś poradzić?

Napisano

Hmm... OK, to jeszcze mieści się w moich możliwościach i porównując (ale raczej jako mało doświadczony rowerzysta) dane techniczne, wygląda lepiej.
Jednak czy w Krossie znajdę coś lepszego przy założeniu, że cenę obcinamy o 25%? (dlatego na Krossa mogę "wydać" więcej)

Napisano

Najwięcej różnić jest w napędzie, przerzutkach, manetkach - pytanie tylko czy te różnice są warte tych 690 zł? W sumie za tę różnicę sporo sprzętu dodatkowego bym dokupił...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...