iwiniusz Napisano 30 Grudnia 2015 Napisano 30 Grudnia 2015 Witam! Czy możecie mi napisać czy sie różnią Fulcrumy Racing 7 od wersji Racing 7 LG? http://allegro.pl/kola-fulcrum-racing-7-shimano-i5838486011.html http://allegro.pl/kola-fulcrum-racing-7-lg-2015-i5205562692.html I z czego wynika ta rożnica w cenie? czy do 500zł znajdę jakieś lepsze gotowe koła do szosy niż fule 7-ki?
Mod Team IvanMTB Napisano 30 Grudnia 2015 Mod Team Napisano 30 Grudnia 2015 ... i raczej unikałbym Fulcrum'ów... Niestandardowe łożyska, ciulowate sprężynki trzymajace "pieski"... U mnie, przy wadze 65kg tył poległ po jakiś 4 tysiącach kaemów... Przód dostał chrobotliwego zapalenia lożysk po niecałych 6 kilogramach... ... żadnego przełajowania, tylko dojazdówki do pracy... Szacunek... I.
iwiniusz Napisano 3 Stycznia 2016 Autor Napisano 3 Stycznia 2016 Witam! dzięki za odpowiedź. to panowie co byście polecili za budżetowe kola do szosy do max 600zł? czy mavic aksium one będą lepsze od fulcrum 7?
adw86 Napisano 3 Stycznia 2016 Napisano 3 Stycznia 2016 Też podpinam się pod to zapytanie. Ja zastanawiam się na setem Shimano RS11 lub czymś tej firmy z podobnej półki, tylko nie wiem, czy warto. Czy koła będą równie sztywne i wytrzymałe oraz tanie w przypadku ewentualnych napraw, jak moje leciwe klasyczne 36 szprychowe kółka. Też podpinam się pod to zapytanie. Ja zastanawiam się na setem Shimano RS11 lub czymś tej firmy z podobnej półki, tylko nie wiem, czy warto. Czy koła będą równie sztywne i wytrzymałe oraz tanie w przypadku ewentualnych napraw, jak moje leciwe klasyczne 36 szprychowe kółka. Jeszcze myślę nad Campagnolo Kashim chociaż obawiam się tego dziwnego zaplotu G3, nie wiem czy koło nie będzie miekkie i pozbawione sztywności.
tobo Napisano 4 Stycznia 2016 Napisano 4 Stycznia 2016 Obrecze w Shimano są miękkie i szybko ulegają zużyciu. Jeśli rower eksploatujesz w warunkach deszczowych to żywotność jest drastycznie niska.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.