Gość Napisano 29 Grudnia 2015 Napisano 29 Grudnia 2015 Zgadzam się z kolegą @dran2, sztywne widelce może i są ok, ale nikt mi nie wmówi że jak zaczniemy jechać po nierównym terenie to sztywniak lepiej to wszystko wybierze. Nie wiem jakim cudem sztywniak miałby "symulować" ugięcie amora o kilka cm.
DarkoZZZZ Napisano 30 Grudnia 2015 Napisano 30 Grudnia 2015 No dobra, w Level A5 który zaproponowałem za 2 tys, jest amoryzator Rock Shox XC 30 TK (skok 100mm) z blokadą w manetce. Moze ktoś sie wypowie, kto na tym jeździł czy miał jakies doswiadczenia.
Gość Napisano 30 Grudnia 2015 Napisano 30 Grudnia 2015 Z tego co się orientowałem, ma jedną wadę- nie ma regulacji tłumienia odbicia. Jest ustawiona na sztywno przez producenta.
GTZaskar1991 Napisano 30 Grudnia 2015 Napisano 30 Grudnia 2015 No dobra, w Level A5 który zaproponowałem za 2 tys, jest amoryzator Rock Shox XC 30 TK (skok 100mm) z blokadą w manetce. Moze ktoś sie wypowie, kto na tym jeździł czy miał jakies doswiadczenia. Gdzie tam jest ten amor ? Za 1899zł masz SR S. a nie RS XC 30 TK .... to by było zbyt piekne. Chyba że się myle, to podaj link. Ja też wolę zdecydowanie amortyzacje z przodu, ale napisałem sztywniak może dać radę. Wszystko amortyzuje, nawet zmiana twardych chwytów na grubsze da lepszą amortyzację, to samo z naciągiem szprych, założe się że nawet węglowa kierownica też (nie jeździłem na takiej), to wszystko "słychać" podczas jazdy. Tu nie chodzi o symulację kilku cm w przełożeniu na widelec sztywny, tylko na ręce, wybieranie drobnych i średnich przeszkód należy do odpowiednio zgranych kół i optymalnego ciśnienia.
modrzew Napisano 30 Grudnia 2015 Napisano 30 Grudnia 2015 Co za różnica czy RS czy SR w tym budżecie? Ba, nawet SR ma szansę być ciekawszy, bo logo na nim mniej kosztuje producenta roweru więc może dać wyższy model. Oczywiście o ile to model z regulowanym tłumieniem odbicia, ale niestety tendencja jest taka żeby włożyć badziew, ale za to z z manetką, zamiast sensownego podstawowego widelca bez takich bajerów. Może to taka delikatna sugestia, żeby w cholerę zablokować, bo i tak nie działa a przy jeździe po bułki nie pomoże Zalety dobrego amortyzatora można poczuć przy większych prędkościach na mocno nierównej nawierzchni. On jest po to żeby się koło kleiło do podłoża, a nie żeby rączki nie bolały od jazdy po kostce na DDR. W tym drugim przypadku jest zbędny. Tak naprawdę wideł w połączeniu z właściwą oponą z odpowiednio dobranym ciśnieniem daje właściwy rezultat.
Gość Napisano 30 Grudnia 2015 Napisano 30 Grudnia 2015 Niestety kolega @Modrzew może mieć rację, ten SR z A5 nie ma regulacji tłumienia, jest to wersja RL czyli Remote Lock Out, natomiast wersja z regulacją ma oznaczenie RL-R i taką właśnie polecam. A najlepiej z rocznika 2014 w górę bo mają już tuleje teflonowe i lagi 32mm
DarkoZZZZ Napisano 30 Grudnia 2015 Napisano 30 Grudnia 2015 Tak, regulacji to on na pewno nie ma. Przy budżecie 2 tys na zmianę to może w takim razie lepiej kupić za 2500 Level A8 a Hexa później sprzedać za 500 zł
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.