Skocz do zawartości

[okulary] Okulary całkowicie chroniące oczy przed wiatrem

movsx

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Z powodu choroby oczu (które na czas leczenia bezwzględnie muszę chronić przed wiatrem i kurzem) nie mogę jeździć w zwykłych okularach przeciwsłonecznych (wiatr dostaje się bokami). Czy znacie jakieś okulary z "pianką" chroniące przed wiatrem? Jedyne co znalazłem to okulary firmy SOLSKEN (model S037 i S022) ale firma nie budzi we mnie zaufania (strona firmy nie działa, nieprzychylne opinie na forach).

Z góry dziękuję za pomoc.

-- 

Marcin

Napisano

Nawet typowe gogle robi się tak aby miały dobry przepływ powietrza, bez tego by parowały. Jedyne hermetyczne okulary jakie są to chyba do pływania.

Napisano

Posiadam te "google" w dwóch wersjach. Trudno mówić o zaufaniu. Bardzo dobrze chronią przed wiatrem, ale bardzo łatwo parują i powoli się "oczyszczają". W tym budżecie - wątpię aby dało się znaleźć coś innego równie dobrze chroniącego.

Napisano

Dzięki za wskazówki. Wypróbuję zatem najpierw okulary zimowe z pianką (np. Arctica S-194) i zobaczę, czy taka ochrona mi wystarczy.

Napisano

Sam szukałem takich, i jedyne co mogę powiedzieć to to, żebyś znacznie zwiększył budżet. Czasami pojawiają się takie w lidlu, ale powłoka na nich jest strasznej jakości, bardzo szybko się wyciera  (od mocniejszego przetarcia)

Napisano

oakley wind jacket (tom cruise miał takie w poprzednim Mission immpossible) albo wind split jacket,

jednak może być problem z dostępnością 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...