Skocz do zawartości

[do 1000zł] uniwersalny

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, poszukuję roweru uniwersalnego do poruszania się po drogach gruntowych oraz do dojazdów do pracy (trasa ok 15km z przewagą drogi asfaltowej - z dużymi podjazdami i zjazdami). To nie ma być rower do jazdy wyczynowej. 

Na oku mam rower z Decathlonu B Twin Original 700:

https://www.decathlon.pl/rower-uniwersalny-original-700-id_8165505.html

Opinie na ten temat czytałam już różne. W sklepie przymierzyłam się do roweru (koła 28"), pozycja bardzo wygodna, lekko się prowadzi. Co sądzicie o tym sprzęcie. Może polecilibyście coś innego?

Z góry dziękuję za pomocne odpowiedzi.

Napisano

Pseudo full... :whistling: 

Szukaj lepie sztywniak. Będzie lżejszy i z lepszym osprzętem.

Poszukaj na allegro rowerów typu cross firmy Kands/Lazaro/Spartacus

Napisano

Do 1000 zł to faktycznie pozostaje szukać jakiegoś crossa wspomnianych marek. 

Jeśli jednak te drogi gruntowe są w miarę ubite i nie jest ich dużo to ja bym poszedł w coś takiego https://www.decathlon.pl/rower-szosowy-triban-500-fb-id_8322664.html

W zimie cena powinna nieco spaść a na pewno na codziennie dojazdy do pracy po asfalcie taki rower będzie najlepszy, no chyba że asfalt kiepski. 

Napisano

no właśnie asfalt kiepski (jak to w naszym kraju ;p). Ale typowej szosówki nie chcę, gdyż jak już mówiłam, to szukam czegoś uniwersalnego - żeby na wycieczki po lasach również mieć :)

Napisano

No to zostaje jakiś cross. 

Tylko opcje są dwie - albo zostawienie sztywnego widelca jak w podlinkowanych modelach albo dokupienie za jakiś czas w miarę dobrego amortyzatora (żeby po lasach i kijowych asfaltach było wygodniej). 

Niemniej jednak jak rower służy do całorocznej jazdy do pracy pozostałbym przy sztywnym. 

Napisano

Maestro kosztuje prawie półtora tysiąca :) Także to już sprzęt półkę wyżej i na przyzwoitym osprzęcie. 

Tyle że trzyma cenę a jeśli mówimy o podobnej kwocie to może udałoby się kupić jakiś rower na posezonowych wyprzedażach, z budżetem 1500 zł można by poszukać/popytać w jakiś salonach. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...