Arni220 Napisano 3 Grudnia 2015 Napisano 3 Grudnia 2015 No, i oprócz tego korbę, sztycę, mostek, siodło, koła. Pozostała jeszcze rama z widłem i będzie miał nowy rower. Gratuluję interesu.
mmisiek9612 Napisano 3 Grudnia 2015 Napisano 3 Grudnia 2015 jak dla mnie to sobie może go nawet w kwiatki przemalować, czy to ma sens - no nie ma. Już stronę wcześniej pisałem żeby poszukał czegoś innego ale chyba musi być Trek i tyle.
Diablo_94 Napisano 3 Grudnia 2015 Autor Napisano 3 Grudnia 2015 A ile +- musiałbym dopłacić dając w rozliczeniu obecne koła do zestawu kół Crank Brothers Cobalt 2 ? LINK: https://www.crankbrothers.com/wheelset_cobalt-2 Zależy mi na ramie TREKA ze względu na dożywotnią gwarancję na ramę. Gdyby dało się kupić samą ramę to bym ją kupił i złożyłbym sobie rower ale trek samych ram nie sprzedaje...
Arni220 Napisano 4 Grudnia 2015 Napisano 4 Grudnia 2015 Ty Diablo zdrowy jesteś? Po co ci taki wynalazek kołowy? Nie dość że obręcz ma skromne 21mm to raptem 12 szprych mocno wycieniowanych, których w przypadku drobnej awarii nigdzie nie kupisz. Podobnie zresztą jak obręcz, nie do dostania. Napisałem ci wyraźnie, koła złóż u kogoś z forum, są tacy fachowcy. Za 2kzł będziesz miał koła jak marzenie i daj sobie spokój z Trekiem, poszukaj fajnej ramy i złóż za 6000zł nowy rower, taki jak tylko będziesz chciał.
bobiik Napisano 4 Grudnia 2015 Napisano 4 Grudnia 2015 rower trek sf5 jest na stanie w sklepie i na niego moge dostac dosc duzy rabat, z wyzszymi modelami niestety by tak nie bylo dlatego zalezy mi aby wlasnie go kupic i ewentualnie w rozliczeniu wymienic rozne czesci na lepsze takze grzecznie pytam Was o porady, ktore czesci oprocz tych co wymienilem ewentualnie jeszcze byscie wymienili?Tyle czasu i pieniedzy które wydasz na wymiane czesci zainwestuj w drozszy rower.Wyjdzie prawdopodobnie tyle samo
Gość Napisano 4 Grudnia 2015 Napisano 4 Grudnia 2015 Złóż rower samemu. Kupowanie nowego roweru dlatego że masz ochote na ramę to czysta głupota. Nie można kupić "Framesetu" od Treka? Nie wiem, ale sięga to wszystko absurdu.
Arni220 Napisano 4 Grudnia 2015 Napisano 4 Grudnia 2015 Dokładnie, absurdu tym bardziej, że chłopcy ze sklepu za części pozostawione w rozliczeniu policzą grosze, a sprzedadzą jako nowe. Oni na tym nie stracą, a wręcz przeciwnie zarobią dwukrotnie, bo powkładają w oryginalne kartoniki po innych częściach i sprzedadzą dalej w ramach serwisu lub jako sklep. To, że dadzą upust jest tak naprawdę mylne. W rozliczenie można sobie pozwolić na jeden element np. koła albo manetki czy hamulce, ale nie 2/3 roweru.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.