Skocz do zawartości

[Stery]Jakie tanie do ok.50-60zł

Haitz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Chcę zakupić stery do ramy Dartmoor Hornet(widelec Suntour Durolux TA-RC2 2013). Zależy mi żeby były w miarę tanie(ok.50-60zł) bo budżet musiał zostać trochę obcięty. Mogą być używane. Rower będzie do dh, jeśli potrzeba takiej informacji. Jeśli trzeba dołożyć, to piszcie.

Napisano

Jeżeli chcesz używać roweru do prawdziwego DH to kup coś porządnego. Za 50 czy 60 zł to kupisz coś na kulkach, wydaje mi się że lepiej dorzucić i kupić coś na łożyskach maszynowych. Obawiam się że przy takiej dyscyplinie lepiej dorzucić parę groszy i mieć pewność że wszystko będzie ok.

Ja ze swojej strony mogę polecić Accent Airplane, ale kupowałem je ze względu na niską wagę, używam ich do XC. Jak się sprawdzą w DH, nie wiem.

PS: Nie napisałeś jaki rodzaj sterów potrzebujesz.

Napisano

Niestety nie znam się na sterach, więc mogę wiedzieć jaki rodzaj do czego jest? Wiem że są zintegrowane/półzintegrowane, ale jakoś nie ogarniam ich zastosowania. EDIT: Nieważne, rama obsługuje stery IS42/IS52, to chyba wystarczy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...