MIKEZ0R Napisano 26 Października 2015 Napisano 26 Października 2015 Czy na rowerach do spinningu da rade używać butów szosowych czy tylko SPDki ?
Eazy Napisano 26 Października 2015 Napisano 26 Października 2015 W większości możesz zamontować dowolne pedały i używać odpowiednich do nich butów.
Fenthin Napisano 26 Października 2015 Napisano 26 Października 2015 Mowa o zajęciach w klubie/na siłowni? Podejdź i zapytaj, jakim sprzętem dysponują. Nikt tu nie ma szklanej kuli. Buty butami, ale dochodzą jeszcze różne systemy.
MIKEZ0R Napisano 26 Października 2015 Autor Napisano 26 Października 2015 w sensie na rowerze do spinningu ? siłownia, zajęcia na rowerach typowych do spinningu
jahoo84 Napisano 26 Października 2015 Napisano 26 Października 2015 W trzech siłowniach gdzie trenowałem była możliwość tylko SPD/zwykły but.
tobo Napisano 26 Października 2015 Napisano 26 Października 2015 W rowerach spinningowych na siłowniach są często montowane pedały typu kombi spd, czyli platforma z jednej spd mtb z drugiej. Możesz użyć szosowych z adapterem, mocowany do niego jest blok spd mtb.
Eazy Napisano 26 Października 2015 Napisano 26 Października 2015 W sumie, jak teraz o tym myślę, to oryginalne pedały od mojego roweru stacjonarnego też są w wersji 'dwustronnej'. Z jednej strony blok pod SPD a z drugiej platforma z noskami (można zdjąć noski, jak używa się SPD). Może to dlatego w siłowniach są tylko takie opcje bo tego typu pedały dołączają do rowerów stacjonarnych? Tak sobie gdybam EDIT: Już mnie tobo ubiegł
ishi Napisano 26 Października 2015 Napisano 26 Października 2015 Ja też na looka nie widziałem. Wszystkie były z SPD. Na takie zajęcia polecam mega tanie, plastikowe i twarde buty spd z Lidla. Mi szkoda szmacić tam normalne buty.
MIKEZ0R Napisano 26 Października 2015 Autor Napisano 26 Października 2015 ok dzięki za rady i informację
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.