Skocz do zawartości

Przerzutka tylna XTR a manetka Deore LX

aribike

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

WItam. Jestem po odzyskaniu skradzionego mi roweru (magia facebook'a). Był rozkręcony na części, ale prawie wszystko było. Niestety nie było tylnej przerzutki i kupiłem nową, Shimano XTR RD-M980. Jest ona na 10 biegów, a kasetę mam 9 biegową. Jednak udało mi się kupić ją w dobrej cenie, dlatego zaryzykowałem. Nie pamiętam jaką przerzutkę miałem wcześniej, w każdym razie z moją manetką Shimano Deore LX M580 chodziła ok. Natomiast ta nowa XTRa chyba się z nią kłóci, ponieważ od 9 biegu, gdy na manetce idę po kolei do biegu 1, przerzutka jest na pozycji biegu 3. Już chyba nic z tym nie zrobię co ? Potrzebna albo wymiana manetki albo tej nowej przerzutki ? Proszę o wyjaśnienie i podpowiedź, jaką ewentualnie inną przerzutkę kupić do takiej manetki.

• Mod Team
Napisano

Potrzebna albo wymiana manetki albo tej nowej przerzutki ? Proszę o wyjaśnienie i podpowiedź, jaką ewentualnie inną przerzutkę kupić do takiej manetki.

Przerzutkę zostaw, kup nową manetkę.

Celuj od Xt w górę na 10rz.

Dopasowywanie przerzutki do manetki niezbyt wysokich lotów nie ma sensu.

Napisano

Nie będzie działać ponieważ 10s nie jest kompatybilne z 9. Więc czeka cię wymian manetki i kasety lub zmiana tylnej przerzutki.

Tutaj masz opisane wszystko opisane

Ps. Popraw temat []

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...