aribike Napisano 20 Października 2015 Napisano 20 Października 2015 WItam. Jestem po odzyskaniu skradzionego mi roweru (magia facebook'a). Był rozkręcony na części, ale prawie wszystko było. Niestety nie było tylnej przerzutki i kupiłem nową, Shimano XTR RD-M980. Jest ona na 10 biegów, a kasetę mam 9 biegową. Jednak udało mi się kupić ją w dobrej cenie, dlatego zaryzykowałem. Nie pamiętam jaką przerzutkę miałem wcześniej, w każdym razie z moją manetką Shimano Deore LX M580 chodziła ok. Natomiast ta nowa XTRa chyba się z nią kłóci, ponieważ od 9 biegu, gdy na manetce idę po kolei do biegu 1, przerzutka jest na pozycji biegu 3. Już chyba nic z tym nie zrobię co ? Potrzebna albo wymiana manetki albo tej nowej przerzutki ? Proszę o wyjaśnienie i podpowiedź, jaką ewentualnie inną przerzutkę kupić do takiej manetki.
dran2 Napisano 20 Października 2015 Napisano 20 Października 2015 Dyna-sys (czyli 10 biegów w Shimano) nie jest kompatybilne ze starzymi rozwiązaniami. Potrzebujesz nowej manetki i kasety pod 10s albo nowej przerzutki pod 9s.
Mod Team michuuu Napisano 20 Października 2015 Mod Team Napisano 20 Października 2015 Potrzebna albo wymiana manetki albo tej nowej przerzutki ? Proszę o wyjaśnienie i podpowiedź, jaką ewentualnie inną przerzutkę kupić do takiej manetki. Przerzutkę zostaw, kup nową manetkę. Celuj od Xt w górę na 10rz. Dopasowywanie przerzutki do manetki niezbyt wysokich lotów nie ma sensu.
Marcin9 Napisano 20 Października 2015 Napisano 20 Października 2015 Nie będzie działać ponieważ 10s nie jest kompatybilne z 9. Więc czeka cię wymian manetki i kasety lub zmiana tylnej przerzutki. Tutaj masz opisane wszystko opisane Ps. Popraw temat []
Root Admin Mieciu Napisano 20 Października 2015 Root Admin Napisano 20 Października 2015 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.