Skocz do zawartości

[do 3000] kross level a8 czy złożenie mtb z karbonu?

Kompotlubie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, na wiosnę zamierzałem kupić Krossa level a8 z 2013 roku, gdy poprosiłem o ocenę mojego kolegi- profesjonalnego kolarza, tego roweru powiedział że za dołożenie 500zł. do ceny tego roweru( 3000zł ) może mi złożyć rower na ramie karbonowej używanej z malowaniem w kolorze dowolnym z detalami takie jak flaga Polski i moje nazwisko :), amortyzator rock shox reba używany , ewentualnie gdy spadnie koszt składania będzie można dorzucić karbonowy widelec nowy, wtedy będę mógł posiadać na zmianę amortyzator i widelec, osprzęt shimano deore xt, lx oraz sram x9 (napęd używany) hamulce slx i manetki używane. Co uważacie o tej ofercie, myślę, że oferta jest dość ciekawa, ale kross oczywiście jest nowy  :P

LINK do  Krossa level a8 z 2013 roku:http://www.goride.pl/mtb-26/7005-kross-level-a8-2013-tylko-rozmiar-l-20.html?b4

Napisano

Popraw temat (nawiasy []) 

Jaki ma sens składanie czegokolwiek skoro wszystko ma być używane?? 

Nie kupował bym absolutnie niczego z rocznika 13-e od tej firmy w dodatku na kole 26er. 

Napisano

Jeśli te części byłby sprawdzone, czyli niezbyt zajechane (w co wątpię) to można się o coś takiego pokusić. Pamiętaj, że w przypadku używanego roweru/części musisz odłożyć trochę kasy na ewentualne naprawy/wymiany, zaczynając od chociażby tarcz do zacisków do kół. 

Napisano

to co w końcu mam wybrac?

No to może poszukaj wyprzedaży rocznika 2015. Są jeszcze aluminiowe B8 i karbonowe B9 w dobrych cenach. Ewentualnie inne marki. Teraz ceny ostro lecą w dół...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...