Skocz do zawartości

[suport] Niedokręcony ?

matiq16

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, mam pewien problem, znaczy sie nie wiem czy to jest problem ale zauważyłem dzisiaj że z jednej strony lekko "wystaje" mi suport, ściagałem łańcuch i korba kręci sie lekko, nic nie zgrzyta, nie wydaje żadnych dzwięków i nie ma oporów... ale czy tak powinno to wyglądać ? Widać że z jednej strony tak jakby jest do końca, nie miałem żadnych problemów jeszcze z rowerem, nie wiem czy tak jest od nowości bo przyznam szczerze nie przyjżałem sie. Jeśli tak nie ma być to rozumiem że musze odkręcić korbe i dokręcić go specjalnym kluczem ?

post-185456-0-89039500-1443300278_thumb.jpg

post-185456-0-59725800-1443300279_thumb.jpg

Napisano

Jak dla mnie wszystko z suportem jest ok :D nie ma co się czepiać. Od strony napędu wkrecasz suport a z drugiej strony blokujesz go dokrecajac nakrętke. Taka jest jego konstrukcja i jest on dobrze dokręcony

Żeby go dokrecic (ale ty nie musisz dokrecac) potrzebujesz klucz nasadowy 14mm, ściągacz do korb i klucze do niego, no i oczywiście klucz do suportu koszt klucza i ściągacza to koszt ok 40-60 zł.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...