Skocz do zawartości

[kierownica] jaskółka do trekkinga

poldas

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Chciałbym zmienić kierownice w swoim trekkingu na taką która będzie wymuszała bardziej prostą pozycję, a więc myślę o jakiejś typu: jaskółka. Zależy mi na tym żeby była czarna matowa i stosunkowo lekka. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie

Napisano

Jaskółka wyprostuje pozycje ale zaburzy prowadzenie roweru w cięższym terenie. Odradzam!

Jednak możesz założyć kierownicę turystyczną zwaną kierownicą multipozycyjną albo motylkiem. Ona także wyprostuje pozycję a jednocześnie gdy zajdzie potrzeba będziesz mógł zmienić pozycję na niższą.

Napisano

Dzięki za odpowiedź. Niestety motylek odpada, po prostu nie podoba mi się :) Mam nadzieję że uda mi się znaleźć kierownice w miarę pasującą do trekkinga, w większości jeżdżę w mieście, a mam problem z kręgosłupem, a więc jaskółka będzie niezbędna, problem w tym żeby znaleźć jakąś fajniejszą ;)

Napisano

Kierka super, niestety obwód mojej kierownicy w miejscu gdzie jest montowana to 110 mm, z tego co widzę ta z linka ma 175 mm...

Napisano

Ta z linka ma długość prostych odcinków rur do założenia chwytów 175m, nie średnicę. Średnica mocowania to 1" (25,4mm).

Musisz zmierzyć średnicę swojej kiery w miejscu, gdzie jest mocowana w mostku. Jeśli faktycznie masz obwód 110mm to daje ok 35mm czyli dość nietypowy rozmiar. raczej stawiałbym na 31,8 mm.

Napisano

Kurcze faktycznie wychodzi 35 mm, pomiar linijką też wychodzi na 35 mm, muszę dorwać suwmiarkę żeby mieć 100% pewność. 35 mm to faktycznie mało standardowy wymiar we wszystkich sklepach, do których dzwoniłem wszyscy są zdziwieni...

Napisano

Orientuje się ktoś może czy są dostępne kierownice typu jaskółka z mocowaniem o średnicy 35 mm? Jeśli tak, będę wdzięczny za linki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.