Gość Napisano 21 Września 2015 Napisano 21 Września 2015 Witam, Mam napęd 1x8, pod kominy wkładam podkładki żeby wyrównać do grubości blatu którego nie ma.Teraz pytanie, jakich podkładek użyć? Mam wsadzone stalowe ale nieco mnie niepokoi że się lekko zdeformowały ( wiadomo że zębatka ma nieco przetłoczeń itd). Zostawić stalowe czy wsadzić miedziane w nadziei że się ładnie ugniotą i przyjmą kształ blatu?
Alpina Napisano 23 Września 2015 Napisano 23 Września 2015 Nie sądzisz że na miedzianych może spaść ci sztywnoś boczna? Nic nie epowinno się stać na stalowych dobrze dokręconych ja jeżdżę na zwykłych podkładkach pod śruby ew jedne korby - na 2 blaty, między nimi mam włożona zwykłą nakrętke do srub. Nic nie powinno ci sie stać
Separatysta Napisano 23 Września 2015 Napisano 23 Września 2015 Powinieneś naruchac podkładki kobaltowe ,drogie i rzadkie ale powinny być najlepsze
MikeSkywalker Napisano 23 Września 2015 Napisano 23 Września 2015 Ja używam zwykłych stalowych z jednej strony lekko przeszlifowanych żeby pasowały do korby. Póki co nie protestują.
siimon Napisano 23 Września 2015 Napisano 23 Września 2015 Ja mam mosiężne bo akurat taki materiał był w tokarni co za różnica? I na plastikowych pojedziesz.
Alpina Napisano 24 Września 2015 Napisano 24 Września 2015 Albo po prostu zeszlifuj kominy, tak żeby po dokreceniu wszystko było ok bez podkładek :]
Gość Napisano 24 Września 2015 Napisano 24 Września 2015 Zostanę przy stali, akurat trafiłem takie że pasują bez przycinania itd. Z miedzianymi to boje się że będą się ugniatały i blat będzie łapał luz. Myślałem nad podszlifowanie kominów, ale cena nowych w razie niepowodzenia skutecznie odsuwa mnie od tego pomysłu
Alpina Napisano 24 Września 2015 Napisano 24 Września 2015 Cena jednego komina to ok 2,50 zł Ja osobiście jeżdżę na szlifowanych i wszystko jest ok. Zrób tak żebyś czuł się na tym pewnie i nie bał się depnac w korby
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.