Skocz do zawartości

[ Korba] Podkładki stalowe czy miedziane?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Mam napęd 1x8, pod kominy wkładam podkładki żeby wyrównać do grubości blatu którego nie ma.Teraz pytanie, jakich podkładek użyć? Mam wsadzone stalowe ale nieco mnie niepokoi że się lekko zdeformowały ( wiadomo że zębatka ma nieco przetłoczeń itd). Zostawić stalowe czy wsadzić miedziane w nadziei że się ładnie ugniotą i przyjmą kształ blatu?

Napisano

Nie sądzisz że na miedzianych może spaść ci sztywnoś boczna? Nic nie epowinno się stać na stalowych dobrze dokręconych :D ja jeżdżę na zwykłych podkładkach pod śruby ew jedne korby - na 2 blaty, między nimi mam włożona zwykłą nakrętke do srub. Nic nie powinno ci sie stać :D

Napisano

Zostanę przy stali, akurat trafiłem takie że pasują bez przycinania itd. Z miedzianymi to boje się że będą się ugniatały i blat będzie łapał luz.

Myślałem nad podszlifowanie kominów, ale cena nowych w razie niepowodzenia skutecznie odsuwa mnie od tego pomysłu :D

Napisano

Cena jednego komina to ok 2,50 zł :) Ja osobiście jeżdżę na szlifowanych i wszystko jest ok. Zrób tak żebyś czuł się na tym pewnie i nie bał się depnac w korby :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...