olos Napisano 18 Września 2015 Napisano 18 Września 2015 Wymyśliłem sobie, że mój przyszły rower będzie posiadać:- rama carbon,- grip shift SRAM GX 2x11.Czy w przedziale 6-7 tyś. jest to w ogóle realne? Jeśli nie bardzo, to jaką ramę/rower wybrać, aby z czasem móc wstawić powyższe, bez zbędnych wydatków?W ogóle mam problemy ze znalezieniem czegoś na GX 2x11 w tym przedziale i moim rozmiarze. Coś polecacie? wzrost: 183 cm, waga: 75-82 kg + 4 kg plecak, długość nogi: 78 cm
tobo Napisano 18 Września 2015 Napisano 18 Września 2015 Mało realne jest znalezienie roweru na gripshiftach. Producenci rowerów montujących Srama preferują triggery.
Galvatron Napisano 18 Września 2015 Napisano 18 Września 2015 Ciekawostka: SRAM produkuje gripshifty głównie z myślą o rynku amerykańskim, gdzie są bardzo popularne, w przeciwieństwie do Europy.
olos Napisano 18 Września 2015 Autor Napisano 18 Września 2015 Kompozyt bo lepiej niweluje wstrząsy niż AL, a GX-y bo po prostu się nimi zauroczyłem (obecnie mam zabytkowe grip shifty Shimano, a chciałbym porządne z 1:1). Zdaję sobie sprawę, że z gripami jest lipa, tak więc triggery do wymiany - z tą myślą już się oswoiłem.
Galvatron Napisano 18 Września 2015 Napisano 18 Września 2015 Aluminiowy full niweluje wstrząsy jeszcze lepiej.
olos Napisano 18 Września 2015 Autor Napisano 18 Września 2015 Aluminiowy full niweluje wstrząsy jeszcze lepiej. W porządku. Ale czy znajdzie się w tym przedziale taki full z GX 2x11?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.