talento259 Napisano 15 Września 2015 Napisano 15 Września 2015 Cześć. Zgłaszam się z następującym kłopotem, z którym nie potrafię sobie dać rady. Mianowicie kupiłem stopkę XLC, na mocowanie 18mm. Rama w tym miejscu nie jest nagwintowana, więc poradziłem sobie dając dwie nakrętki M5 z tyłu. Z montażem problemu nie było, wręcz przyjemność. Problem jest teraz. Po zamontowaniu, co każdy wybój (nawet nierówność na asfalcie) słychać dźwięk obijania metalu o metal, co nie ukrywajmy irytuje, tym bardziej że rower jest stosunkowo nowy i wyregulowany "perfekto". Zjawisko widać na załączonym wideo. Stopka na moje oko jest zamontowana poprawnie. Może podpowiecie jak to rozwiązać? Rower: Staiger Idaho 2015 Stopka: XLC 18mm K-Mound KS - C04 https://www.youtube.com/watch?v=hoWQL7cO6RY&feature=youtu.be Pozdrawiam, Kuba
Piter233 Napisano 17 Września 2015 Napisano 17 Września 2015 Bierzesz kawałek gumy i mocujesz w miejscu gdzie obija
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.