Skocz do zawartości

[do 1200zł] Używany trekkingowy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam
Jestem nowy na forum. Trochę już poczytałem sobie o wyborze roweru, poprzeglądałem olx.pl i niestety nadal mam mętlik w głowie.
Mam 188 wzrostu, 120 kg waga.
Przegladałęm olx i widzę że w takiej kwocie jest już jakiś wybór, a czegoś nadzwyczajnego nie szukam. Najważniejsze chyba żeby miał bagaznik (co by można było w razie czego siedzisko dla dziecka zamontować) i żeby się dobrze jeździło (bo trzeba te 120 kg zrzucić)
proszę o pomoc :]

To co mi się spodobało:
http://olx.pl/oferta/trek-x400-jak-gazelle-batavus-model-2013r-wzorowy-CID767-ID6MOd5.html#75bc6bcf51

http://olx.pl/oferta/aluminiowy-giant-jubille-dx-nexus8-CID767-ID5lTen.html#32b583dc7b

Napisano

Te rowery jak na używki są dość drogie . Nie ma dokładnego opisu osprzętu , a na podstawie zdjęć nie da się ocenić stopnia zużycia .

Na jakiej podstawie ktoś ma Ci doradzić konkretny model ?

Napisano

to co wkleiłem to rowery które mnie zainteresowały na olx w promieniu 30km....nie znam się kompletnie na rowerach, być może są nowe rowery w takiej kwocie na które warto zwrócić uwagę...jeśli nie konkretny model to chociaż wskazówki jak takowy znaleźć, które fimy brać pod uwagę i na jakim osprzęcie...Jak tutaj nikt nie pomoże to gdzie ?

Napisano

1 Naprawdę trudno ocenić te rowery tylko po wyglądzie . Firmy są solidne ale to nic nie mówi o stanie rowerów .

2 Twoje waga nie jest mała nie wiem który rower , które koła to wytrzymają .

3 Tak wg mojego nosa

- pominął bym Kellysa  , to nie jest zła firma ale jednak gorsza od reszty

- pominął bym batavusa - ma napęd 3x7 - może być na wolnobiegu , a to słabe rozwiązanie

- pominął bym Guderiet - ma co prawda najlepszy napęd i 27 biegów ale ma taż hydrauliczne hamulce . Dasz sobie z tym radę ? Tzn z serwisowaniem .

4 czyli zostają Treki i Gianty  . Jeden Giant ma przerzutki w piaście - to wygodne rozwiązanie do miasta i rekreacji w niegórskim terenie ale zamiast 24 biegów masz 8 . Piasty z wewnętrznymi przerzutkami chodzą latami bez serwisu ale jak już go potrzebują to skomplikowana sprawa .

Moja rada pojeździć pooglądać , przejechać się . Kupić ten który będzie najwygodniejszy i w najlepszym stanie .

5 Nowe rowery . Niestety linki mi nie wchodzą . Przeglądnij ofertę firm Kross , Unibike , Romet . Wybieraj tylko wśród rowerów z kasetą ( nie wolnobiegiem ) .Jeśli rower ma napęd 3x8 - 24 biegi to na pewno jest kaseta . Może być trudno zmieścić się w 1200 zł ale sezon się kończy i zdarzają się obniżki .

6 Poczytaj na forum inne tematy o rowerach trekkingowych .

7 120 kg + fotelik z dzieckiem , hmmmm .....  Nie wiem czy fabryczne koła to wytrzymają . Wiem , że Giant robił ( robi ) pancerne koła ale nie znam ich max obciążenia .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...