Skocz do zawartości

[rower] B-twin 520 czy Scott speedster 50

memento85

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie, na wstępie chcę wszystkich serdecznie przywitać! A teraz do rzeczy... Chcę nabyć swoją pierwszą szosę. W dniu wczorajszym oglądałem kilka rowerów, jednak w oko wpadły mi dwa. Mianowicie B-twin 520 z Decathlonu i Scott Speedster 50 ze sklepu wysepka.pl koło hali Olivii w Gdańsku. Moje pytanie to, który rower wybrać? Obydwa są na osprzęcie Shimano Sora, a jednak dzieli je 600 zł różnicy w cenie. B-twin 2199zł, natomiast Scott 2799zł. Nie wiem co powoduje różnicę 600zł pomiędzy nimi. Z góry dziękuję za odpowiedź i wszelkie uwagi. na pewno pomogą mi w wyborze.

http://www.decathlon.pl/rower-szosowy-triban-520-c1-id_8322663.html

http://www.wysepka.pl/rowery/2059-rower-szosowy-scott-speedster-50-2015.html

Pozdrawiam.

Łukasz

Napisano

Na pewno sporo dopłaca się za markę, ale ciężko powiedzieć skąd dokładnie aż takie różnice w cenie. B`Twin nie ma takiej renomy jak Scott, jednak wedle opinii użytkowników są to bardzo dobre rowery. Testy w prasie też są pozytywne.

Niestety nie da się za bardzo porównać tych dwóch rowerów które podałeś. Triban jest na sorze i ma węglowy widelec. Scott jest na Claris i ma widelec aluminiowy. Doliczając do tego różnicę w cenie, to nie ma nic co przemawiałoby za zakupem Scotta.

Napisano

triban pełna Sora i karbonowy widelec

Kaseta to marnej jakości SUNRACE. Ja u swojego Tribana 520 przy trzeciej reklamacji dostałem Kasetę SHIMANO HG ( numerku nie ma )

Napisano

A czy obiektywnie rzecz biorąc ten B-twin to dobra opcja za takie pieniądze? Chodzi mi o to, czy nie zawiodę się na tym rowerze po zakupie i czy to dobre i trwałe rowery?

Napisano

Falujące koronki.

W pierwszej kasecie, trzecia koronka licząc od najmniejszej falowała. Była na tyle krzywa że nie dało się na tym przełożeniu wcale jeździć.

W drugiej wszystkie falowały ale tak samo - efekt był taki że jadąc łańcuch skakał jak przy całkowicie rozregulowanych przerzutkach.

Trzecia Shimano jest ok. Działa jak należy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...