Skocz do zawartości

[Pedały] Pedały platformowe do crossa. VP-196 czy coś innego?

HankMoody

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Poszukuję nowych pedałów klasycznych - platformowych do crossa Scud Atlantic (klon Maestro) 2014. 

Po przejechaniu około 1000km oryginalny, dołączony do roweru lewy zaczął mi stukać - rozkręcenie, przeczyszczenie i nasmarowanie nic nie dało. Stawiam na tandetę, bo to jakieś no-name'y plastikowo-stalowe.

Znalazłem VP-196 http://allegro.pl/pedaly-aluminiowe-vp-196-niezniszczalne-i5046966108.html

Są one na łożyskach maszynowych i podobno mogą dłużej wytrzymać od problemów od kulkowych.

W opisie jest napisane, że są przeznaczone do MTB. Czy do szybkiej jazdy na crossówce będą się nadawać? Czy może polecicie coś innego?

Budżet do około 70zł.

Napisano

Napiszę tak, przejechałem z nimi ponad 17 tys km i do tej pory działają, choć luzy już są wyczuwalne. Także mogę polecić.

Napisano

Te VP są ale na jednym łożysku jak coś ,sam takie używam nie są najgorsze a kolega wyżej chyba handluje tymi pedałami bo w ten przebieg to nie wieże ..

Napisano

A ja Ci pod rozwage podrzuce dartmoor candy pro. Bardzo fajne pedaly ktorych uzywam od 600km i jestem zadowolony. Co do trwalosci sam nic nie powiem ale opinie maja niezle. Cena odrobine wykracza (ja znalazlem jakas promocje za 79+przesylka) ale moze warto sie zastanowic.

Napisano

Jeszcze takie głupie pytanie mam.

Czym się w zasadzie różnią pedały przeznaczone do crossówek a do mtb? Bo ten VP-196 jest pod mtb, a chcę go zamontować do crossówki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...