paul997 Napisano 26 Sierpnia 2015 Napisano 26 Sierpnia 2015 Zaczęły się u mnie problemy z suportem na kwadrat. Od nowości przejechałem 900 km i odkręcił się po raz pierwszy. Potem po około 500 km po raz drugi, kolejne 300 km i znowu jest do dokręcenia. Dokręcałem na idealnie czysty gwint, pierwszy raz w serwisie kluczem dynamometrycznym, drugi raz sam, na czuja. Przy czym ostatnim razem pokapałem sporo loctite do klejenia gwintów (czy jak to się tam nazywa). Macie pomysł, dlaczego się rozkręca? Na szybko ten mogę sobie skręcić, ale to raczej taka zabawa bez końca. Mam możliwość podmiany na drugi. Ma to sens, czy myśleć o przejściu na zintegrowaną oś?
Mod Team Puklus Napisano 26 Sierpnia 2015 Mod Team Napisano 26 Sierpnia 2015 Zawsze możesz walnąć młotem w gwint jak wkręcisz masz pewność ze go nie ruszysz później Czemu sie odkręca, no może precyzja wykonania jest kiepska, gwint jest delikatnie mniejszy czy cos ... ciężko powiedzieć. Możesz spróbować owinąć gwint suportu taśmą teflonową do uszczelniania rur. Kosztuje 2 zł a moze pomoże.
Ink Napisano 27 Sierpnia 2015 Napisano 27 Sierpnia 2015 Albo kapnąć niebieski Loctite na gwint (bądź inny klej do gwintów - byle nie czerwony.)
paul997 Napisano 27 Sierpnia 2015 Autor Napisano 27 Sierpnia 2015 Loctite był, nie utrzymał. Potraktowałem tę awarię jako pretekst do przejścia na HTII . Ten chwilowo jeszcze raz dokręciłem, tym razem 'na chama'.
nemo2009 Napisano 1 Września 2015 Napisano 1 Września 2015 Nowy suport ,na kwadrat,to tylko 12 zł. Na ogół odkręca się śruba od strony korby.
Mod Team Pixon Napisano 3 Września 2015 Mod Team Napisano 3 Września 2015 Na ogół, też się z tym spotkałem. Jednak tutaj jest mowa o odkręcającym się suporcie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.