Pawlos88 Napisano 23 Sierpnia 2015 Napisano 23 Sierpnia 2015 Witam,Mam dziwny problem z napędem - co którąś zmianę, mam problem z redukcją z 10 na 9. Raz łańcuch wskoczy idealnie, innym razem wcale hałasuje i tyle, jeszcze innym zaterkocze i wskoczy po chwili.Cały napęd mam dobrze wyregulownay, pozostałe przełożenia w górę i dół chodzą świetnie.Zaczynam się zastanawiać czy nie jest to problem z manetką(Deore M591) ? Co sądzicie, co i jak sprawdzić ? Jakby co przerzutka do XT M780.Z góry dzięki za podpowiedzi
seraph Napisano 23 Sierpnia 2015 Napisano 23 Sierpnia 2015 Hak prosty? W jakim stanie są linki i pancerze? Próbowałeś jeszcze lekko podciągnąć linkę, aż zacznie się dobrze redukować? Możliwe, że nie wpłynie to na zmiany reszty biegów a ten poprawi...
Pawlos88 Napisano 23 Sierpnia 2015 Autor Napisano 23 Sierpnia 2015 Hak i sama przerzutka wyglądają na nietknięte, nie widzę, żeby cokolwiek było skrzywione. Stan pancerzy u linek bez zarzutu, nie sądzę, żeby coś z tego stanowiło problem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.