Skocz do zawartości

[koszyk na bidon] koszyk na butelkę 0,5L

empe

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej :-)

Zwróć uwagę na koszyk Topeak Modula Cage II. Koszyk ten posiada regulację i będziesz miał możliwość ustawienia go pod butelkę 0,5 l. Używam koszyka Topak regulowanego tylko, że z tworzywa z trochę inną regulacją niż w tym Modula Cage II i jestem zadowolony. Zwykła 0,5 l butelka siedzi dobrz i nie ma szans żeby wypadła.

http://www.domenasportowa.pl/product-pol-22355-Koszyk-na-napoje-Topeak-Modula-Cage-II.html

Napisano

Dlaczego ALU?

Ja uzywam SKS Slidecage i dobrze trzyma zwykle butelki plastikowe. Dodatkowo mozna go przystosowac dla prawo i leworecznych.

Napisano

Praktycznie każdy koszyk alu, lekko go ściskasz żeby był mniejszy i tyle, dodatkowo spora cześć koszyków jak włożysz butelkę odwrotnie, tj nakrętką do dołu to ładnie się ona w tym koszyku blokuje.

Napisano

Nie do końca. To jest wersja "mini" specjalnie dedykowana do butelek 500ml. Klasyczne koszyki alu są większe. Właśnie trochę pogiąłem jednego żeby dopasować do takiej butelki i niby się trzyma, ale nie podoba mi się to zbytnio ze strony estetycznej i ciągle to nie jest to o co mi chodziło.

• 2 tygodnie później...
Napisano

W końcu dostałem ten koszyk Topeak i jest to mierna chińszczyzna,która obok oryginału nawet nie leżała (miałem okazję kiedyś przyjrzeć się oryginałowi). Bidon 0.7 lata w nim tak, że wolałem zamienić z drugim, który służył do przewozu butelki narzędziowej z deca. W sumie na małą butelkę będzie wystarczający jednak na typowy bidon raczej nie polecam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...