Skocz do zawartości

[~4000] MTB/cross

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Od jakiegoś czasu biernie sledze forum, ale im dalej w las tym wiecej drzew.

Poszukuje sprzetu, jak w temacie. Trasa 70% las/sciezki, 30% asfalt(dojazd do lasu). Korzenie i kamienie sie zdarzaja, ekstremalnych podjazdow unikam.

Obecnie smigam na Decathlonowym 29erze. Co mi pasuje, rozmiar i szerokosc opon(29x2), milo się jezdzi po piachu i jakos tak nie wygladam dziecinnie na tej wielkosci sprzecie (188cm/85kg). Co mi nie pasuje, brakuje przelozen na plaski teren (korba 42-34-24, tyl nie mam pojecia, 7 biegow), szczegolnie na zjazdach. Przedniej przerzutki praktycznie nie zmieniam, 42 ustawione.

Pomozcie, tyle jest tego, że glowa mala. Nie wiem, w ktora strone pojsc. Bardziej myslalem w strone MTB, ale z tego, co widze maja bardziej terenowe przelozenia(a jak na razie bardziej narzekam na predkosc na plaskim terenie). Jednak cenie sobie stabilnosc, jako dzieciak mialem bliskie spotkanie z zuzlem, lekarka stwierdzila, ze te rany trzeba cerowac, a nie szyc i mam po dzis dzien uraz do jazdy po piachu ;). Da sie to jakos pogodzic ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...