Skocz do zawartości

[koło] Lżejsze koła 28"

empe

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No dobra, faktycznie wszystko pasuje. Przez chwilę pomyślałem że może występuje jeszcze standard 9mm i 10mm.

Mam teraz pytanie: jak w prosty sposób zrobić te koła bezdętkowymi? Czy moja obecna opona (Schwalbe Smart Sam) nadaje się, czy musiałbym kupić jakieś inne, specjalne opony?

Obręcze są pełne, nie ma dziur na szprychy, więc czy taśma będzie potrzebna?

Zdziwiło mnie że w bocznych ściankach obręczy są po dwie malutkie dziurki. Po co są one?

Napisano

Możesz zrobić "Ghetto tubeless" lub użyć dedykowanych zestawów do. Ja wykorzystałem taśmę duct tape do uszczelnienia felgi, wentylki do tubeless, mleko geax i opony geax tnt. Jeśli masz opony drutowe to może być ciężko by opona się wstrzeliła ale nie jest to niemożliwe

Napisano

Wentylki już mam - były w komplecie z kołami, ale co z tą taśmą? Muszę ją zakładać skoro nie ma tam dziur od szprych? Co ja mam uszczelniać?

Da się po czymś rozpoznać że to opona drutowa? Wydawało mi się że opony drutowe będą bardzo sztywne a te moje to takie flaki trochę. Dokładny model opony to: Schwalbe Smart Sam Kevlar Performance 44x622

Próbowałem wcześniej założyć te opony bez dętek, ale podczas pompowania powietrze uciekało i nie dało rady :/

EDIT.

To chyba nie jest opona drutowa?

91acef7e15415277ca4f48ed693245df_1.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...