Skocz do zawartości

[Wyjazd] Jak przewieźć rower z Katowic do Gdańska

max1205

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, 

planuje wybrać się samochodem nad morze, z tym że transport nim roweru raczej nie wchodzi w grę. I tu pytanie jak przewieźć rower z Katowic do Gdańska?  Myślałem nad przekazem konduktorskim, ale trochę się obawiam o sprzęt. Ma ktoś jakieś podobne doświadczenia, bądź pomysły? 

Napisano

W sumie zadajesz pytanie retoryczne, bo skoro wziąć do samochodu nie możesz to jak inaczej? Kurierem? Pocztą Polską? ;) Przesyłka konduktorska z pewnością będzie najszybsza.

Napisano

raczej nie wchodzi w grę

Skoro nie dajesz definitywnie nie tylko raczej to zmień podejście do tematy i ... wymyśl sposób :)

Jakie masz ograniczenia że przewóz samochodem "raczej" nie wchodzi w grę ?

Pozdrawiam

Napisano

Można zabrać składaka, jeśli brak; odkręcić koła  i przewozić rower rozkręcony. Pod kuriera i tak najlepiej/najtaniej byłoby rozkręcić. Nie tylko pociąg, także autobus wchodzi w grę.

Napisano

Cześć,

Możesz np. zlecić transport roweru w serwisie aukcji transportowych. Mam nadzieję, że ten link pomoże:

http://www.info.clicktrans.pl/3-sposoby-na-transport-roweru/

Udanego wypoczynku:)

Witam, 

planuje wybrać się samochodem nad morze, z tym że transport nim roweru raczej nie wchodzi w grę. I tu pytanie jak przewieźć rower z Katowic do Gdańska?  Myślałem nad przekazem konduktorskim, ale trochę się obawiam o sprzęt. Ma ktoś jakieś podobne doświadczenia, bądź pomysły? 

Napisano

jeżeli kurier to polecam zobaczyć przesyłki kurierskie zamawiane z allagro do 30kg wymiary 140x80x80 więc powinien się zmieścić spokojnie a i cena też ok bo nie całe 16zł no i organizacja kartonu jakiegoś.

Napisano

jak już masz taki problem to jedź nad morze bez roweru a tam (a raczej tu bo jestem z Gdańska) wypożyczalnie rowerów są na każdym kroku.

Możesz też wypożyczyć w jednym miejscu a oddać w innym - w zależności od wypożyczalni.

zientas

Napisano

Witam, 

gdyby Ci naprawdę zależało na zabraniu roweru, ten post nie pojawiłby się na forum !!!

Napisano

Łoooo! Zaraz kolega zostanie zlinczowany za to, że zamiast bagażu tudzież żony, nie zabiera roweru na wakacje. Choć gdybym miał taki wybór to bym się pewnie chwilunię zastanawiał :D. Świat zwariował!

• 3 tygodnie później...
Napisano

Dla ścisłości, rower udało się zapakować na dach samochodu, wszystkie bagaże pojechały, rodzina także. Nie obyło się bez nakładu finansowego, ale przecież to inwestycja na lata. Dziękuje wszystkim za rady. 

Pozdrawiam 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...