kowal119 Napisano 10 Sierpnia 2006 Napisano 10 Sierpnia 2006 j.w. W tej cenie nic nowo porządnego nie kupisz. Tylko cos takiego jak w lepszych makro montują Mozesz rozgladnac sie na allegro, ale bardziej polecałbym dobre v-ki.
cybershadows Napisano 10 Sierpnia 2006 Autor Napisano 10 Sierpnia 2006 tylko zeby zamontowac V-ki musial bym kupic nowy widelec bo nie mam jak zamontowac :] wiec slucham moze jednak cos co sie nie wygnie pod cieplem itp :]
master87 Napisano 10 Sierpnia 2006 Napisano 10 Sierpnia 2006 Mój kolega za 129zł kupił tektro Aquila z tarczą 180 i hamują całkiem dobrze, jest tylko problem z tym nieruchomym klockiem który co jakiś czas się odsuwa od tarczy i trzeba wyregulować, ale może pasta/klej do gwintów by pomógł.
cybershadows Napisano 11 Sierpnia 2006 Autor Napisano 11 Sierpnia 2006 no dobra mowicie ze w takiej cenie sie nie wyrobie a do 200 ??
bendus Napisano 11 Sierpnia 2006 Napisano 11 Sierpnia 2006 Do 120.. powiedzmy 130 można zakupić Tektro IO, ewentualnie Aquila (taka cena jest na ogół w sklepie, na allegro bywają taniej). Wiele osób się o nich źle wypowiada, ale jakimś dziwnym trafem, ci którzy go używali już nie są tak krytycznie nastawieni (sam miałem na przodzie IO z tarczą 180 i było znośnie, a nawet nieźle). W okolicah 100zł mozna kupić np. na allegro WinZipa w wersji z jednym ruchomym klockiem. Do 200 to już spory wybór - Avid BB5, Earthworks/blackBox (tudzież takie same, tylko tańsze, czyli WinZip), Shimano M475, etc...
cybershadows Napisano 11 Sierpnia 2006 Autor Napisano 11 Sierpnia 2006 cholercia :/ zobaczymy ale thnx za info
specjalized Napisano 22 Sierpnia 2006 Napisano 22 Sierpnia 2006 ja dałęm za swoją tektro Aqiule 139 zł za sztuke. Za działanie chamulca nie odpowiada tylko i wyłącznie zacisk !!! bardzo dużo zależy od linek, pancerzy, ich prowadzenia i wkońcu klamek, ja mam na całej długość linke szlifowaną schowaną w pancerzu na całej długości szlifowanym i jeszcze dodatkowo z teflonem. Całość ma bardzo dobrą siłę i modulację a wszystko chodzi tak ślisko i bez tarcia jak nóż po maśle Jak porównuje do innych mechaników pozakłądanych w rowerach to jeszcze chyba nie widziałem tak lekko chodzącego hamulca (bo do seryjnych rowerów zakłądają najgorsze linki i pancerze) z tego co widze na forum są lepsze od Black Boxów a w sklepie mi mówili że lepsze sa od deore ale oto link do mojego testu : http://www.forumrowerowe.org/tarcze-Tektro...ila-t18998.html
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.