Skocz do zawartości

[kask] Kask z allegro czy warto?

Paul13

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

przymierzam się do kupna nowego kasku . Chciałbym kupic model Specialized S-Works Evade lub Specialized Prevail. Cena obydwóch kasków w sklepie to +/- 1100 zł na allegro można znaleźć obydwa modele odpowiednio za 580 zł i 400 zl.Czy ktoś kupował na allegro już kaski? Obawiam się trochę kupna ze względu na jakas chinska podróbke. Nie ukrywam ze cena kusi

Napisano

Odpuść, ja kupiłem "Giro Livestrong" z olxa, też za połowę ceny (na allegro podobne oferty). Po szybkim porównaniu uprzęży w Giro i w moim "Giro" oraz wrzuceniu kasku na wagę wiedziałem, że mam do czyniania z chińczykiem. Zajrzałem na alibabę i znalazłem mój kask za 25% ceny. Odesłałem sprzedawcy i kupiłem Force Road, też skośnooki, ale chociaż ktoś te kaski firmuje i wyglądają solidnie. 

Napisano

Bez macania bym nie kupił. NIGDY!

Jeden już uratował mi łeb od poważnego urazu. Teraz już wiem jak ważną funkcję spełnia dlatego wolę przepłacić a pomacać i mieć pewność, że to jest TO!

Napisano

cóż za czasy, kiedyś można by sądzić, że to np kask z poprzedniego sezonu, a teraz.... myśl techniczna Chińczyków jest niesamowita. Szkoda, bo zamiast okazyjnie coś kupić, można się "nadziać". Może producentom o to chodzi, aby ludzie kupowali tylko to co najnowsze i tylko z oficjalnych sklepów - dla nich interes, a rynek wtórny, się będzie ograniczał, bo ludzie będą się bali "okazji"  :whistling:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...