Rafael673 Napisano 25 Lipca 2015 Napisano 25 Lipca 2015 Na wstępie chciałem wszystkich przywitać. Mam problem z kasetą firmy SRAM. Koronka 6-biegu uległa zniszczeniu (pękła). Czy mogę gdzieś dokupić do niej samą koronkę z innej firmy np. shimano itp. , ponieważ SRAM nie produkuje takich części podobno. Jestem kompletnie zielony w tej sprawie, czy każda kaseta ma takie same wycięcia na bębenku i będzie pasować każda koronka czy też nie. pomóżcie mi bo nie wiem czy kupić całą nową kasetę czy bawić się w naprawę bo zawsze coś bym zaoszczędził. Z góry dzięki za odpowiedź. pozdrawiam PS. Jeśli w złym miejscu umieściłem temat to proszę o przeniesienie
Ychu Napisano 25 Lipca 2015 Napisano 25 Lipca 2015 Z tego co widzę zdejmowane są tylko dwie koronki więc i tak nie ma możliwości wymiany 6-tej koronki. Po za tym dobrze było by przeczytać regulamin forum...
Rafael673 Napisano 25 Lipca 2015 Autor Napisano 25 Lipca 2015 pierwsze zobacz czy piszesz prawdę czy tylko tak usłyszałeś ''PG-950 jest całkowicie rozbieralna, wystarczy tylko wykręcić imbusem małego trzpienia by wszystkie zębatki rozjechały się na boki – kapitalna sprawa'' cytat wzięty z portal.bikeworld.pl
Ychu Napisano 25 Lipca 2015 Napisano 25 Lipca 2015 bo przecież koronki sprzedawane są każde z oddzielna Że jak? Kupujesz całą kasetę i ew. wymieniasz koronki zdejmowane. Jeśli rozwiercisz nity to prawdopodobnie już jej nie złożysz. Edit No dobra jest rozbieralna i co dalej? Jeśli nie da się dokupić koronki chyba że z jakiejś innej kasety. Choć wątpię że podpasuje
Rafael673 Napisano 25 Lipca 2015 Autor Napisano 25 Lipca 2015 dopiero zobaczyłem że jednak da się dokupić koronke z tej samej firmy i tego samego modelu. http://allegro.pl/koronka-zebatka-kasety-sram-16-z-do-shimano-i5566446419.html PS pierwsze obczaj potem pisz żeby nie było nie porozumień
cervandes Napisano 25 Lipca 2015 Napisano 25 Lipca 2015 Że jak? Kupujesz całą kasetę i ew. wymieniasz koronki zdejmowane. Jeśli rozwiercisz nity to prawdopodobnie już jej nie złożysz. Edit No dobra jest rozbieralna i co dalej? Jeśli nie da się dokupić koronki chyba że z jakiejś innej kasety. Choć wątpię że podpasuje Ty te swoje mądrości to czerpiesz od kogoś czy sam je wymyślasz na poczekaniu? Rozwiercenie nitów w nawet nierozbieralnej kasecie to tylko sprawienie, że będzie się ona rozpadała w rękach. Na bębenek nie jest żadną filozofią ją założyć bez nitów, dajesz koronkę, podkładkę, koronkę, podkładkę... od największej do najmniejszej. W NASA średnio rozgarnięte szympansy sobie z tym radę dają. Nity są tylko po to, zeby trzymać kasetę "w kupie". Nity nie przenoszą żadnego momentu z napędu, mogą być nawet z plasteliny.
Ychu Napisano 25 Lipca 2015 Napisano 25 Lipca 2015 Co Ci da rozłożenie kasety? Nic jeśli nie będzie do niej koronek.
cervandes Napisano 25 Lipca 2015 Napisano 25 Lipca 2015 Po pierwsze piszesz, że zdejmowane są tylko dwie pierwsze koronki - a nawet jakby kaseta była cała zanitowana to można nity rozwiercić i wymienić tylko uszkodzoną tarczkę. Po drugie piszesz, że nawet jak rozwierci - to nie złoży, co jest brednią, bo składa się tylko 5 razy dłużej bo trzeba kawałki po kolei poukładać na bębenku. Więc racz nie zmieniać tematu. Nie napisałeś, że nie dokupi koronek, tylko że się rozebrać nie da a jeśli się da to się nie da poskładać. A i to i to jest BREDNIĄ.
Ychu Napisano 25 Lipca 2015 Napisano 25 Lipca 2015 Nie napisałeś, że nie dokupi koronek, tylko że się rozebrać nie da a jeśli się da to się nie da poskładać. Nie chcę nic mówić ale No dobra jest rozbieralna i co dalej? Jeśli nie da się dokupić koronki chyba że z jakiejś innej kasety.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.