jaruone Napisano 22 Lipca 2015 Napisano 22 Lipca 2015 Witam, Chciałbym abyście podzielili się swoimi patentami na ochronę lakieru w miejscu mocowania rzepów czy innych uchwytów od trójkątnych toreb na ramę, sakw, i innych wszelakich toreb rowerowych. Wiadomo, jak byśmy się nie starali zawsze będzie jakiś mały luz, który powoduje ocieranie o bagażu o ramę i uszkodzenia lakieru. Chciałbym to wyeliminować Zamontowałem właśnie sakwy i musiałem torbę na łańcuch Kryptonite przerzucić z bagażnika na ramę - chciałbym jakoś zabezpieczyć lakier na ramie przed otarciami. Znalazłem takie cudo: http://sklep.twr.com.pl/product-pol-1208-Ochrona-ramy-BIKE-PROTECTION-MTB.html pomyślałem , że kupię i dotnę paski , które później wkleję w miejscach gdzie opaski z rzepu oplatają ramę. Zastanawiam się czy to dobry pomysł, i czy toworzywo to nada się do obklejenia wokół górnej rury ramy - mam obawę, że będzie za sztywne, coś jak folie ochronne na telefony. Czy może są jakieś bardziej odpowiednie metody, albo jakieś Wasze prywatne patenty typu szara taśma którą w amerykańskich filmach wszystko naprawiają, czy czarna taśma izolacyjna (ona przyszła mi pierwsza do głowy, jako, że mam czarną ramę) - chętnie poczytam i skorzystam.
phoe Napisano 22 Lipca 2015 Napisano 22 Lipca 2015 Ja kupiłem 1mk2 folii w firmie co się zajmuje reklamą(dali mi taką, która samochody oklejają), do tego nóż do tapet czy tam wykładzin, taki za 1,5zł w markecie i sam wycinasz kawałki takie jak potrzebujesz. Na dolnej rurze tej foli u mnie w ogóle nie widać.
rowerzysta01 Napisano 22 Lipca 2015 Napisano 22 Lipca 2015 @jaruone sam mam naklejki ochronne tej firmy, chroni ona tylny widełek, pod rama, i w miejscach gdzie linka styka się z rama rowerową,... problemów z przyklejeniem nie było, i nie jest zbyt sztywna
jaruone Napisano 22 Lipca 2015 Autor Napisano 22 Lipca 2015 @rowerzysta01 - rozumiem, że to już docięte kawałki ? Bo ja bym chciał wyciąć tylko paski pod mocowanie torby na łańcucj , i nie wiem czy takie cięcie z kawałków robionych na wymiar to dobry pomysł (czy wyda na wszystkie paski z gabarytu tej folii). Chyba w moim przypadku opcja jaką proponuje @phoe będzie lepsza.
rowerzysta01 Napisano 23 Lipca 2015 Napisano 23 Lipca 2015 @jaruone folia jest już poprzycinana na kawałki, i jest instrukcja co gdzie umieścić
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.