kondzoox Napisano 22 Lipca 2015 Napisano 22 Lipca 2015 Witam mam problem kupiłem rower przez internet i przyszedł częściowo złożony. Gdy już złożyłem wszystko okazało sie że łańcuch jest dziwnie założony i nie wchodzi na przednią przerzutkę. Łańcuch był tak założony od początku. Nie ruszałem go. Zdjęcia tego wszystkiego w załączniku .
Ipla Napisano 22 Lipca 2015 Napisano 22 Lipca 2015 Jak nie wchodzi? Jest za krótki.... Moim zdaniem powinieneś odkręcić osłonę jeśli przeszkadza i przełożyć od strony zewnętrznej do wewnętrznej
Tofi Napisano 22 Lipca 2015 Napisano 22 Lipca 2015 Po prostu spadł łańcuch. Zmień bieg z tyłu na najmniejsza zębatkę i przesuń ręcznie z tyłu łańcuch na najmniejsza zębatkę. Rób to co jeden maks dwa biegi, inaczej rozwalisz sobie indeksację i będziesz musiał ustawiać od nowa przerzutki. Jak już łańcuch znajdzie się na najmniejszej zębatce to będziesz miał najwięcej luzu na łańcuchu wtedy z łatwością przełożysz go przez największa zębatkę z przodu. Nie zapomnij o przesunięciu przedniej przerzutki na największą zębatkę.
cervandes Napisano 22 Lipca 2015 Napisano 22 Lipca 2015 Wy chyba nie widzicie, że łańcuch nie oplata suportu! On po prostu jest za wózek przerzutki zaczepiony. Nie wiem czy tak łatwo będzie go przełożyć przez ramię korby i największy blat bez rozkuwania albo ściągania korby. Próbuj. Na łancuchu nie masz spineczki żeby go rozpiąć? Możesz zainwestować w skuwacz i spinkę, zrobić raz a porządnie.
siimon Napisano 22 Lipca 2015 Napisano 22 Lipca 2015 Co temat to lepsze jaja jak łańcuch spadł to trzeba go założyć. W tym przypadku przez największą zębatkę od zewnętrznej strony (czyli najpierw przez prawy pedał i korbę). pozdr
GajekL Napisano 22 Lipca 2015 Napisano 22 Lipca 2015 Wy chyba nie widzicie, że łańcuch nie oplata suportu! Dokladnie !! Po prostu spadł łańcuch. Zmień bieg z tyłu na najmniejsza zębatkę i przesuń ręcznie z tyłu łańcuch na najmniejsza zębatkę. Spojrz jeszcze raz, i wyobraz sobie jak ma to niby zrobic??
Tofi Napisano 22 Lipca 2015 Napisano 22 Lipca 2015 Jeżeli łańcuch tak wisi to znaczy że było wystarczająco dużo miejsca, żeby przeszedł za osłoną, wystarczy docisnąć manetkę, bo śruba H jest niedokręcona. wyobraz sobie jak ma to niby zrobic?? ręcznie
Gość Napisano 22 Lipca 2015 Napisano 22 Lipca 2015 Korba w stronę tyłu, naciągnij przerzutkę tylną żeby łańcuch się poluzował i wtedy wsadź na największy blat. Potem już sobie przełożysz albo zbijesz przerzutką.
GajekL Napisano 22 Lipca 2015 Napisano 22 Lipca 2015 Jeżeli łańcuch tak wisi to znaczy że było wystarczająco dużo miejsca, żeby przeszedł za osłoną, wystarczy docisnąć manetkę, bo śruba H jest niedokręcona. Zwracam honor, na szybko patrzylem u siebie w rowerze i w moim przypadku nie dalbym rady przecisnac lancucha miedzy prowadnica przerzutki a najwiekszym blatem, wiec jesli u niego prowadnica jest ciut wyzej to da rade to zalozyc
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.