masei Napisano 13 Lipca 2015 Napisano 13 Lipca 2015 Kupiłem Kands Maestro, ale nie podoba mi się działanie napędu - jest wydaję mi się za głośne: http://voila.pl/index.php?f=1826168 przy pedałowaniu wyczuwalne jest delikatne chrobotanie korby. Pedały dokręcone są ok. Rower mam od niedawna i nie katuję go na razie. Pisać do producenta, iść do mechanika czy przewrażliwiony jestem?
seraph Napisano 13 Lipca 2015 Napisano 13 Lipca 2015 Przejedź ze 100 km (oczywiście nie musi być na raz ) i jak się nie poprawi to wróć. Możliwe, że napęd się ułoży.
_dev_ Napisano 13 Lipca 2015 Napisano 13 Lipca 2015 Film mi nie działa, sprawdż czy łańcuch nie ociera o przednia przerzutkę i czy piasek nie dostał się do łańcucha bo standardowy smar lubi go łapać.
Marcino1983 Napisano 14 Lipca 2015 Napisano 14 Lipca 2015 Mam ten rower od kwietnia. Na poczatku naped byl cichy ale od niedawna tez cos chrobocze w okolicy korby/pedałów... Gdy ruszam tymi elementami wszystko wydaje sie być dokręcone i sztywne...
Classified Napisano 14 Lipca 2015 Napisano 14 Lipca 2015 Trzeba rozebrac i zobaczyć. Sprawdzić mocowanie suportu do ramy. Usunąć zanieczyszczenia. Sprawdzić mocowanie korby do suportu, dokręcić. Jak to nie pomoże możliwe sa problemy z pracą łożysk - trzeba wyjąć łożyska, sprawdzić i ew wymienić. Chrobotanie bierze się z tego, że siły działające prostopadle do osi suportu/korby ujawniają luzy/złe spasowanie w suporcie lub luzy/złe spasowanie w mocowaniu korby do suportu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.