jaruone Napisano 12 Lipca 2015 Napisano 12 Lipca 2015 Hej, Przez przypadek złamałem konektor żeński łączący przewód od dynama z przednią lampka. Konektor wygląda jak zwykła złączka samochodowa: jedyny problem to jej rozmiar - ma 4 mm szerokości i 2 mm grubości podczas gdy standardowy konektor samochodowy ma wymiary 6,3x2,5. Nie wiecie gdzie można dostać taki typowo rowerowy konektor ?
ThePolak Napisano 13 Lipca 2015 Napisano 13 Lipca 2015 Ja te wąskie kupuje tam gdzie zwykłe. Idź do jakiegoś dobrego sklepu elektrycznego i powiedz, że chcesz te węższe od standardowych.
jaruone Napisano 13 Lipca 2015 Autor Napisano 13 Lipca 2015 W sumie racja - pytanie zadałem tylko dlatego, że szukałem w sieci (w hurtowniach) i były w innych rozmiarach , ale cóż szkodzi zajrzeć do elektrycznego...
DominikM Napisano 15 Lipca 2015 Napisano 15 Lipca 2015 Takie rzeczy to w sklepach elektronicznych lub w TME.pl - to najpewniej jest konektor 2,8mm - tylko wymiarowałeś go "od zewnątrz".
jaruone Napisano 15 Lipca 2015 Autor Napisano 15 Lipca 2015 Zgadza się od zewnątrz Od wewnątrz koło 3 mm będzie, więc pewnie faktycznie konektor 2.8. Dzięki za radę.
Seba4 Napisano 15 Lipca 2015 Napisano 15 Lipca 2015 Nie myślałeś o tym żeby go zlutować ? Oczywiściw można kupić nowy ale gdyby jednak nie było to chyba warto spróbować.
jaruone Napisano 15 Lipca 2015 Autor Napisano 15 Lipca 2015 Chciałem od razu kupić kilkanaście sztuk bo widzę, że to badziew i lubi "strzelić" przy rozpinaniu. Szkoda zachodu z lutowaniem, choć na tymczasowe rozwiązanie może się nada - zobaczę w weekend, czy znajdę chwilę
jaruone Napisano 21 Lipca 2015 Autor Napisano 21 Lipca 2015 I w końcu zlutowałem Nie chciało mi się biegać i cudować. Przy okazji kupię kilka szt. jak będę w elektrycznym, a na razie partyzancki lut (lutownica - zabawka mi się ostała) trzyma jak marzenie. Dzięki za taką początkowo nieoczywistą, a w rzeczywistości pierwszorzędną radę - czasem zapomina się jak było dawniej , a dawniej było kreatywniej - trzeba było samemu naprawić, bo w sklepie części zapasowych nie było. A teraz konsumpcjonizm i kilkanaście rodzajów octu na półkach
Seba4 Napisano 21 Lipca 2015 Napisano 21 Lipca 2015 Jako elektronikowi pierwsze to mi przyszło do głowy Cieszę się że działa
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.