Skocz do zawartości

[złącze/konektor do lampki] Gdzie zdobyć nietypowy konektor ?

jaruone

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej,

Przez przypadek złamałem konektor żeński łączący przewód od dynama z przednią lampka. Konektor wygląda jak zwykła złączka samochodowa:

zs2.8g.jpg

jedyny problem to jej rozmiar - ma 4 mm szerokości i 2 mm grubości podczas gdy standardowy konektor samochodowy ma wymiary 6,3x2,5. Nie wiecie gdzie można dostać taki typowo rowerowy konektor ?

Napisano

Ja te wąskie kupuje tam gdzie zwykłe. Idź do jakiegoś dobrego sklepu elektrycznego i powiedz, że chcesz te węższe od standardowych. 

Napisano

W sumie racja - pytanie zadałem tylko dlatego, że szukałem w sieci (w hurtowniach) i były w innych rozmiarach , ale cóż szkodzi zajrzeć do elektrycznego... 

Napisano

Nie myślałeś o tym żeby go zlutować ? ;) Oczywiściw można kupić nowy ale gdyby jednak nie było to chyba warto spróbować. 

Napisano

Chciałem od razu kupić kilkanaście sztuk bo widzę, że to badziew i lubi "strzelić" przy rozpinaniu. Szkoda zachodu z lutowaniem, choć na tymczasowe rozwiązanie może się nada - zobaczę w weekend, czy znajdę chwilę :)

Napisano

I w końcu zlutowałem :) Nie chciało mi się biegać i cudować. Przy okazji kupię kilka szt. jak będę w elektrycznym, a na razie partyzancki lut (lutownica - zabawka mi się ostała) trzyma jak marzenie.

Dzięki za taką początkowo nieoczywistą, a w rzeczywistości pierwszorzędną radę - czasem zapomina się jak było dawniej , a dawniej było kreatywniej - trzeba było samemu naprawić, bo w sklepie części zapasowych nie było. A teraz konsumpcjonizm i kilkanaście rodzajów octu na półkach :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...